Eurolliga

La FIBA veu "inacceptable" la proposta de calendari de l'Eurolliga

L'organisme assegura que és "una tàctica de distracció"

La FIBA ha qualificat la proposta de calendari de l'Eurolliga de "tàctica de distracció". L'organisme diu que és "inacceptable" i recorda que "el calendari mundial no canviarà per dues jornades de l'Eurolliga".

" No és moment de més enfrontaments i la FIBA no interès en continuar un intercanvi públic que danya la imatge del nostre esport", diu el comunicat.

La proposta de l'Eurolliga destina 4 setmanes al descans dels jugadors, 4 a la pretemporada dels clubs, 38 a les competicions de clubs, 2 a la pretemporada de les seleccions i 4 a les competicions de seleccions. Aquest calendari elimina les polèmiques finestres de la FIBA.

Albert Soler, director d’esports professionals del Barça Lassa, va donar dimecres la seva versió sobre les polèmiques finestres de la FIBA. "Esperem que s’aconsegueixi un acord. Algú ha de posar-hi seny i que la situació no arribi als jugadors. Hi haurà pressions, però esperem un pacte. Volem tenir tots els jugadors disponibles a tots els partits d’Eurolliga. La clau la té la Federació Espanyola", va dir.

Tot i que l'Eurolliga ha dit que imitarà la NBA i no cedirà els seus jugadors per a les finestres de la FIBA, la Federació Espanyola (FEB) està disposada a convocar jugadors de la màxima competició europea. "Com sempre, conformarem la millor selecció possible i això passa per convocar els jugadors de l'Eurolliga. L'Eurolliga ha dit que no pensa aturar la competició i que els jugadors són lliures de decidir on volen jugar. Nosaltres estem obligats a defensar els interessos del bàsquet espanyol", va opinar Jorge Garbajosa, president de la FEB, durant una entrevista a Europa Press.