Eurolliga
Esports Bàsquet 10/12/2010

La Final Four de Barcelona vol donar un pas endavant

Jordi Hereu, Jordi Bertomeu, Joan Carles Raventós, Pere Francitorra i Juanjo Castillo han explicat les novetats

Redacció
2 min

BarcelonaLa Final Four de Barcelona 2011 vol suposar un pas endavant quant a organització i espectacle esportiu i social. L’Eurolliga i l’Ajuntament de Barcelona caminen novament juntes, com ja ho van fer al 2003. Aleshores el Barça s’hi va afegir.

Ningú no dubta que els resultats esportius acompanyaran l’èxit d’una de les cites esportives de més reclam a nivell continental. “És un esdeveniment ‘sold out’”, ha refermat Jordi Bertomeu, director de l’Eurolliga (CEO), durant l’exposició dels objectius que s’ha marcat l’organisme europeu com la ciutat de Barcelona en l'organització de la Final a Quatre. Des que l'Eurolliga l'organitza plenament (2003), la competició ha anat creixent. Però ara es busca un altra punt d'inflexió.



El primer és fer un salt qualitatiu. Com ja va passar a Barcelona 2003, el repte és exigent. Per això no només hi haurà la vessant netament esportiva, també s’han preparat activitats paral·leles de diferents conceptes com el torneig junior, que arriba a la novena edició i que es va inaugurar a Barcelona precisament, la reconstrucció d’una pista de bàsquet, una fira al voltant del Sant Jordi, l’extensió del moviment Special Olympic i també l’organització d’un concert solidari com a obertura de la Final Four.

Barcelona va ser escollida com a escenari de la final europea de bàsquet en una situació “insòlita”, ha recalcat Bertomeu. Després que Torí hagués de renunciar per motius econòmics, Barcelona es va posicionar com a principal candidat. Barcelona estava preparada. “Tenim solvència i capacitat d’organització. A més, cal dir que els beneficis directes i indirectes són molts. I, el més important, la projecció de la ciutat al món i disfrutar de la ciutat que acompanya una gran festa de l’esport com aquesta”, ha afirmat Jordi Hereu, l’alcalde de Barcelona.

Hereu també ha deixat anar que espera que “els resultats esportius acompanyin”, en clara referència a la reedició del títol per part del Regal Barça. I és que com a equip de la ciutat amfitriona, el Regal Barça hi ha estat present. Joan Carles Raventós, director general de les seccions blaugranes, Pere Francitorra, membre de la comissió esportiva, i Juanjo Castillo, assessor a la presidència, han representat el club a l’Ajuntament.

“Que Barcelona torni a acollir una Final Four és un tema molt important i com a entitat esportiva de la ciutat i de Catalunya benvinguda sigui. I, a més, com a club participem en aquesta competició i les aspiracions són les màximes. A més el passat recent és que som campió d’Europa i, per tant, l’exigència és molt alta”, ha exposat Francitorra.

L’Eurolliga ha anunciat, a més, que a partir de la pròxima setmana, dimecres dia 15 de desembre, les entrades per a la Final Four de Barcelona ja estaran a la venda a través del lloc web de l’Eurolliga (www.euroleague.net).

Jordi Bertomeu ha explicat que la candidatura perquè Istanbul acolli la Final Four de 2012 “és la més propera”. “És un país emergent, que ha celebrat un Mundial i que, com vam veure ahir, va aplegar a 16.000 espectadors en el Fenerbahçe-Regal Barça”, ha argumentat el director de l’Eurolliga. Bertomeu, però, també ha explicat que Londres és una altra de les candidates “tot i que els Jocs Olímpics de 2012 hagin estat un mesos abans no ajuda”.

stats