Bàsquet
Esports Bàsquet 30/10/2019

El Morabanc Andorra cau derrotat a la Bombonera contra el Promitheas Patras (81-91)

El tir exterior grec, amb 16 triples, clau per a la victòria visitant

Carles Alonso
Tyson Pérez

Andorra la VellaPrimera derrota a casa del Morabanc Andorra a l'Eurocup davant el líder del grup, el conjunt grec del Promitheas Patras, per 81-91. Els 16 triples del conjunt grec durant tot el partit han estat clau per a la victòria final grega.

L'inici del partit no ha sigut tan positiu com hauria volgut el Morabanc Andorra. Un parcial de 2-8, en els primers tres minuts, obligava els locals a remar contra corrent.

El Promitheas amenaçava molt en el llançament exterior i obligava la defensa local a obrir-se, cosa que feia que els grecs tinguessin dues opcions clares d'atac: penetració o llançament exterior. Els de Patras preferien el llançament exterior i amb la transformació de dos dels llançaments en els primers minuts feien que la diferència a favor seu arribés als sis punts. Un temps mort d'Ibon Navarro recol·locava els seus fins a l'extrem que un parcial 8-2 del minut 4 al 6, capgirava el marcador, però encara millor, millorava la dinàmica andorrana. L'equip es compenetrava, però el bon ofici dels grecs feia que les diferències fossin mínimes. Al final del primer quart el 20-18 reflectia el que estava essent el partit.

Al segon quart la tònica va ser la mateixa, per no dir més descarada del Promitheas, que amb un total de sis triples aguantava els atacs constants i rigorosos de l'Andorra. Els quatre triples en els primers quatre minuts dels grecs col·locaven en renda favorable els visitants de 23-31. El Morabanc Andorra seguia creient en ell mateix, i amb constància va tornar a recuperar les regnes del partit. Un parcial de 8-0 tornava la igualtat a la Bombonera amb un 31-31. Tornava la igualtat. Els locals van poder distanciar-se mínimament fins al 43-39 que assenyalava el marcador després dels 20 primers minuts.

Es preveia que la sortida del tercer quart seria clau. I la veritat és que el Morabanc va sortir decidit a trencar el partit. Un parcial de 7-0 col·locava el 50-39. Els grecs, tot i el marcador, no es rendien i amb intensitat defensiva i encert en atac van replicar amb el mateix parcial que abans havien fet els locals per col·locar el 50-46. Tot es tornava a igualar fins al final del quart. La mínima diferència visitant 64-65 feia preveure emoció màxima.

Però no va ser així. Un parcial de 6-15 col·locava una renda favorable als grecs de 10 punts, 70-80. Faltaven poc menys de quatre minuts per al final. Els grecs, que continuen essent uns mestres en allò de temporalitzar el joc, van saber fer el joc que els interessava més per acabar el partit amb un marcador final de 81-91. Els 16 triples del Promitheas Patras van ser clau per la seva victòria. Chris Babb, del conjunt grec, amb 24 va ser el màxim encistellador del partit, i Massenat amb 18 punts va ser el màxim anotador del Morabanc Andorra.