NBA

"Estan espantats!": 25 anys del dia que la Penya va posar els Lakers contra les cordes

El 19 d'octubre del 1991 el Joventut es va quedar a una cistella de tombar el mític equip liderat per Magic Johnson

Els Lakers representaven el glamur. L'equip de Magic Johnson venia de disputar les finals de la NBA contra els Chicago Bulls de Michael Jordan i no es podia pensar que la Penya, un equip desconegut procedent de Badalona, posés en dubte la seva superioritat. El partit, disputat a París el 19 d'octubre de 1991, aquest dimecres farà 25 anys, es va decidir per una única cistella (114-116). Aquell dia el conjunt verd-i-negre va tocar el cel.

La inesperada estrella del partit va ser Carles Ruf, que va anotar 11 punts en 15 minuts. L'aler pivot ros va fallar un tir que hauria enviat el partit de l'Open McDonald's a la pròrroga i, tot i que la pilota havia tocat les cames de James Worthy, els àrbitres van donar l'última possessió als Lakers. "Estan espantats", va cridar Pedro Barthe, el periodista que va narrar el partit a La 2 de TVE.

Magic Johnson, que uns dies després va anunciar que era portador del virus del VIH, va acabar el partit amb 16 punts i 17 assistències. Els màxims anotadors de l'equip entrenat per Mike Dunleavy van ser Byron Scott i James Worthy (22 punts).

El màxim anotador del Montigalà Joventut, que estava entrenat per Lolo Sáinz, va ser Jordi Villacampa. L'actual president va anotar 23 punts.  Corny Thompson (17), Rafa Jofresa (15),  Harold Pressley (14), Mike Smith (13), Carles Ruf (11), Juanan Morales (11), Tomàs Jofresa (8) i Jordi Pardo (2) van ser la resta de jugadors de la Penya.

TVE va reemetre el partit l'any passat.