NBA
Esports Bàsquet 14/01/2012

Ricky Rubio, debut triomfal de titular; i bon partit de Pau Gasol

El base del Masnou juga 44 minuts, i aporta 12 punts en la victòria per 80-87 dels Timberwolves sobre els Hornets. El gran dels Gasol suma 19 punts i 10 rebots en el triomf dels Lakers contra els Cavaliers (97-92)

Efe
2 min
Ricky Rubio.

BarcelonaNova jornada de l'NBA positiva per als jugadors catalans, amb el base principiant Ricky Rubio com a protagonista en fer la seva primera sortida com a titular i aconseguir la victòria, que també va aconseguir amb els Lakers l'aler pivot Pau Gasol.

L'entrenador dels Timberwolves de Minnesota, Rick Adelman, va confirmar que té tota la confiança en el que Ricky fa quan és al camp, i després de dos dies de descans, en la tornada a la competició, va decidir que al jugador del Masnou li havia arribat l'hora de ser titular.

El base català va jugar 44 minuts, de fet, el que va jugar més de l'equip, i va aportar 12 punts en la victòria pels 80-87 que van aconseguir davant els Hornets de Nova Orleans i van trencar ratxa de dues derrotes consecutives.

El principiant base, que va jugar com a titular després d'haver-ne disputat 10 de reserva, no va estar encertat en els trets de camp en anotar 3 de 7 intents, incloent-n'hi dos des de fora del perímetre, però va anotar els sis que va fer des de la línia de personal i va aconseguir els punts decisius. Va aconseguir sis rebots, va recuperar tres pilotes i en va perdre dues.

Rubio va anotar quatre tirs lliures consecutius en l'últim 1 min i 46 s del partit, que va permetre als Timberwolves trencar l'empat a 78-78 que assenyalava el marcador i donar a l'equip de Minnesota l'avantatge (78-82), que mai més va perdre.

El base, que també va capturar sis rebots, va recuperar tres pilotes i en va perdre dues, va tancar amb nota positiva el seu debut de titular en capturar l'última pilota defensiva del seu equip, que va jugar sense el base porto-riqueny José Juan Barea, lesionat al turmell esquerre, i va trencar ratxa de dues derrotes consecutives.

Pau Gasol va tornar a ser el lloctinent perfecte per a l'escorta Kobe Bryant (42 punts) en aportar el setè doble doble des que va començar la temporada, que va ser el cinquè consecutiu.

El jugador de Sant Boi va fer 19 punts i 10 rebots en els 37 minuts que va ser a la pista de l'Staples Center.

Gasol va anotar 9 de 16 trets de camp, va fallar un intent de triple amb què el seu equip no es jugava res i va encertar 1 de 2 trets de personal, per repartir quatre assistències, va posar un tap i va recuperar una pilota.

stats