Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet / ACB 20/01/2022

El Baxi Manresa jugarà la Copa del Rei de bàsquet (104-84)

El torneig de Granada comptarà amb tres equips catalans per primera vegada des del 2008

2 min
Chima Moneke

ManresaFita històrica. El Baxi Manresa ha superat el Monbus Obradoiro (104-84) i jugarà la Copa del Rei de bàsquet per primera vegada des del 2004. La classificació de l'equip bagenc provocarà que el torneig de Granada compti amb tres conjunts catalans, un fet que no es donava des del 2008.

Chima Moneke ha fet un partidàs al Nou Congost. L'aler pivot ha sumat 32 punts i 12 rebots per a 39 crèdits de valoració. "Aquest és el millor equip del món, tothom és perfecte. No tinc paraules per explicar com em sento. Sempre jugo amb energia i avui hem jugat amb molta motivació", ha dit el jugador que s'ha convertit en un heroi a Manresa.

"Un equip com el nostre ha de celebrar molt aquesta classificació. Estem molt contents perquè serà una bona experiència per als nostres jugadors, que aniran a Granada amb molta il·lusió. És una competició maca i intentarem estar a l'altura", ha opinat Pedro Martínez, entrenador del Baxi Manresa. "Hem aconseguit un objectiu que era impensable a l'inici de la temporada. Tant els jugadors com els aficionats estem disfrutant molt d'aquesta temporada", ha assegurat Rafa Martínez.

Després d'una primera meitat igualada en què els nervis han frenat el Baxi Manresa (54-56), l'equip local s'ha deixat anar en un tercer quart en què ha exhibit el seu joc habitual. Un parcial de 14-3 ha enviat una advertència a l'Obradoiro (68-59), però l'equip gallec ha sabut capgirar el marcador (71-72).

Pedro Martínez, entrenador del Baxi Manresa.

El Baxi Manresa ha sabut aparcar la tensió d'una nit històrica i mantenir la concentració d'un últim quart molt solvent. L'equip bagenc ha anotat 29 punts durant els últims 10 minuts (29-11). Al final, 104-84.

stats