El Barça de bàsquet sí que té gol (i coratge)

L'equip blaugrana se sobreposa a les lesions d'Abrines, Higgins i Vesely i desespera el Madrid

• Barça: Satoransky (18), Higgins, Abrines (8), Mirotic (23), Vesely (8) -cinc inicial-; Paulí, Sanli (12), Kalinic (6), Laprovittola (14), Tobey (2), Kuric (2) i Nnaji (4). Entrenador: Sarunas Jasikevicius.
  • Reial Madrid: Hanga (11), Causeur (2), Hezonja (9), Yabusele (19), Tavares (8) -cinc inicial-; Williams-Goss (2), Abalde (5), Sergio Rodríguez (2), Cornelie, Llull i Musa (24). Entrenador: Chus Mateo.
  • Resultats parcials: 17-24 / 30-22 / 31-17 / 19-19
  • Àrbitres: Carlos Peruga, Óscar Perea i Martín Caballero.
  • Eliminats: Hezonja i Tavares.
  • Pavelló: Palau Blaugrana. 7.580 espectadors.

Victòria del Barça contra el Reial Madrid en un clàssic que tenia premi gros; el del lideratge de la Lliga Endesa. L'equip blaugrana es va sobreposar a una nit plena d'adversitats per superar un etern rival al qual va acabar desesperant (97-82). El conjunt culer va exhibir coratge per endur-se un duel de gran valor emocional.

El públic culer hi va tenir un paper decisiu. La millor entrada de la temporada (7.580 espectadors) va servir per impulsar un Barça molt conscient de la importància del partit i que va créixer en els moments difícils. Nikola Mirotic, Tomás Satoransky i Nico Laprovittola van ser els herois d'una victòria que guanyarà importància amb el pas de les setmanes. Els locals van sumar 61 punts entre un segon i un tercer quart memorables.

Sarunas Jasikevicius, que va tenir la baixa de Rokas Jokubaitis per un procés gripal, va imposar el seu guió de partit a Chus Mateo. A més, Cory Higgins, amb molèsties lumbars; Jan Vesely, amb problemes al genoll, i Àlex Abrines, que va patir un esquinç de turmell, no van poder acabar el clàssic per lesió. "Hem vist el Palau Blaugrana de les grans nits. Hem vist un gran partit de bàsquet i ara només espero que les lesions no siguin importants", va dir l'entrenador lituà.

Tomás Satoransky

El Barça va començar concentrat, aprofitant la seva punteria exterior per sumar punts i allunyar Edy Tavares de la cistella, però un parcial de 2-15 va canviar l'escenari del partit (15-22). El Reial Madrid va saber explotar els punts de Dzanan Musa, que va arribar al descans amb 16 punts per obrir una escletxa en el marcador. La reacció del conjunt català va anar acompanyada d'una millora en defensa i d'un ordre més gran en atac (47-46).

El tercer quart del Barça va ser per posar-se el pitet. L'equip blaugrana va sumar 31 punts en un període en què va despullar un adversari incapaç de tenir continuïtat en el joc. La diferència local va arribar a ser de 17 punts (76-69). El Reial Madrid no es va rendir i va reduir la diferència (78-74) amb un bon parcial en l'últim quart, però el conjunt culer va saber jugar com calia uns últims minuts que van desesperar el rival. Hezonja i Tavares van acabar eliminats en un tram de clàssic en què Laprovittola va fer un pas endavant.

"Els rebots defensius s'han convertit en una llosa. No tenim la mateixa energia que al principi i hem de millorar el nivell físic", va lamentar Chus Mateo, que va trobar a faltar Gabriel Deck i Vincent Poirier.

El Nou Congost torna a somriure

El Baxi Manresa va aconseguir un triomf de gran valor estratègic contra el Coviran Granada (86-77). La quarta victòria consecutiva de l'equip bagenc al Nou Congost impulsa les opcions de permanència dels homes entrenats per Pedro Martínez. Robinson, Harding i Badio van ser els millors.