Esports Bàsquet / ACB 29/03/2022

Un líder amb més caràcter que baixes (87-89)

El Barça recupera un desavantatge de 17 punts a la pista de l’incòmode UCAM Múrcia

Nick Calathes

BadalonaEl Barça va aconseguir la victòria en un partit d’extrema dificultat a la pista de l’UCAM Múrcia (87-89) marcat per les absències dels tres pivots de l’equip blaugrana: Brandon Davies, Sertaç Sanli i Pierre Oriola. Sense un cinc clar, Sarunas Jasikevicius va aportar pel jove James Nnaji i per diferents variants tàctiques, com la de col·locar Rolands Smits i Nigel Hayes-Davis en posicions interiors. Nikola Mirotic (30 punts i 8 rebots), Nico Laprovittola (17 punts) i Dante Exum (17) van fer un partidàs.

El primer quart va ser un infern per al Barça. L’equip local va imposar el seu nivell físic en uns primers minuts en què el conjunt culer no va trobar bones posicions de llançament exterior i va perdre massa pilotes. L’energia local es va traduir en una diferència de 17 punts que va encendre totes les alarmes (25-8). Lluny de rendir-se, Saras va saber introduir canvis tàctics perquè els seus jugadors es tornessin a enganxar al partit. Els punts de Mirotic, Laprovittola i Exum i un canvi d’intensitat en defensa van servir per empatar el marcador a pocs segons dels descans (42-42).

Joel Parra

El Barça va accentuar la seva defensa per apoderar-se del ritme de partit durant un tercer quart en què la producció ofensiva de l’UCAM Múrcia va quedar reduïda als punts d’Isaiah Taylor. L’equip blaugrana va arribar als últims deu minuts amb un avantatge de cinc punts (60-65). El partit es va decidir en els últims segons, quan el conjunt local no va ser capaç de forçar la pròrroga.

La Penya s'assegura el primer lloc (97-79)

El Joventut de Badalona va superar l’Slask Wroclaw (97-79) i es va assegurar la primera posició de la temporada regular a l’Eurocup. La victòria de la Penya acompanyada del triomf de la Virtus de Bolonya contra el Gran Canària van coronar l’equip verd-i-negre com el millor equip de la segona competició europea. El conjunt català es va assegurar el factor pista en totes les eliminatòries. Albert Ventura va ser el millor jugador local amb 16 punts i 3/5 triples. A més, Simon Birgander va sumar 16 punts i 10 rebots contra un rival que tan sols va poder competir durant el primer quart del partit jugat al Palau Olímpic. El joc col·lectiu del Joventut, que va repartir 19 assistències, va servir per deixar sense opcions el cuer del grup A. Amb el resultat decidit (81-57), l’entrenador Carles Duran va donar minuts als joves Maronka i Kraag.