Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet / ACB 26/09/2021

Divendres amarg per a la Penya i el Baxi Manresa

Ante Tomic

BarcelonaUna cistella inversemblant de Thomas Scrubb en l’últim segon va provocar ahir la primera derrota de la temporada del Joventut de Badalona a la Lliga Endesa (93-91). La Penya va malbaratar un avantatge d’onze punts en un partit ofensiu en què el Monbus Obradoiro va saber jugar les seves cartes amb més encert. L’equip verd-i-negre no va saber utilitzar l’impuls d’un bon inici i es va deixar remuntar per un conjunt molt difícil de defensar quan té punteria des de la línia de tres punts. La bona actuació de Vladimir Brodziansky, que va sumar 18 punts, 7 rebots i 6 faltes perdudes, es va quedar sense premi. Amb empat a 91 punts, els badalonins van desaprofitar una possessió contra un rival que no va rebutjar el regal. “Hem entrat molt bé al partit, però ens han anotat set triples durant el segon quart i això ha marcat la diferència”, va analitzar Carles Duran, tècnic del Joventut.

Guillem Ferrando i Dani Pérez

El Baxi Manresa no va poder obsequiar amb una victòria l’afició, que tornava al Nou Congost després d’un any i mig d’absència a la Lliga Endesa, i va perdre contra el València Basket (69-89). “Quan no competeixes, les sensacions són dolentes. L’equip ha abusat del joc individual. Davant de la dificultat, els jugadors han volgut ser valents, però s’han equivocat”, va opinar Pedro Martínez, entrenador de l’equip bagenc.

El Río Breogán visita el Palau

Després de la millora exhibida dimecres contra l’Herbalife Gran Canària, el Barça rep aquest dissabte (18 h, Movistar Deportes) el Río Breogán, un equip que acaba d’ascendir a la Lliga Endesa. “Es tracta d’un rival que ha sumat dues victòries consecutives. Hem de començar al 100% i no cometre errades de concentració”, va analitzar Sergi Martínez, aler del conjunt blaugrana.