Bàsquet - Lliga Endesa

L'heroi culer que va en metro salva el Barça: l'Instant Replay de l'ARA

Tres tirs lliures de Jabari Parker forcen la pròrroga contra el Gran Canària

2 min
Àlex Abrines felicita Jabari Parker

BadalonaEl Barça va recuperar un desavantatge de 20 punts i va aconseguir la victòria contra el Gran Canària (95-89). Quan anaven mal dades, tres tirs lliures de Jabari Parker a 2,3 segons del final van servir per forçar la pròrroga. La sang freda de l'aler pivot nord-americà, un dels pocs jugadors professionals que es mou en metro per Barcelona, va ser decisiva per segona vegada en pocs dies. Nico Laprovittola va anotar 29 punts gràcies a un 5/9 en triples. L'equip blaugrana arribarà als tres partits decisius de la setmana que ve amb confiança després d'un triomf important per assegurar la tercera posició.

Fotis Katsikaris donant instruccions al Bàsquet Girona

Girona celebra la permanència

El Bàsquet Girona va celebrar la seva permanència a la Lliga Endesa amb una victòria al Fernando Buesa Arena (92-96). Animat per un primer quart en què va sumar 37 punts, l'equip català va sorprendre un Baskonia que es jugava el seu bitllet per als play-off. "Hem començat bé el partit, amb poques errades tàctiques. Hem fet un gran partit i hem sabut aguantar fins al final en una pista molt difícil", va analitzar Fotis Katsikaris. Khem Birch (21 punts i 30 de valoració) i Mindaugas Susinskas (23 punts i 29 de valoració) van liderar una victòria especial.

Temps mort de Pedro Martínez a Saragossa

Un criteri molt diferent

El Baxi Manresa va perdre contra el Casademont Saragossa (90-80), però manté la vuitena posició i, per tant, les seves opcions de disputar els play-off pel títol. "La diferència en les faltes personals és molt gran, em sembla que no és normal i s’haurà d’analitzar bé què ha passat. Em sembla una diferència excessiva", va lamentar Pedro Martínez. El Casademont Saragossa va cometre 19 faltes personals, una xifra molt inferior a la del Baxi Manresa (36). "A qui li correspongui, que ho analitzi bé per veure què ha passat", va demanar el tècnic de l'equip bagenc.

Guillem Vives i Chris Jones

Duel especial a València

Un Joventut sense Andrés Feliz ni Tyler Cook va perdre a la pista del València Basket (83-76). A més, Pau Ribas va patir una lesió al dit gros de peu dret. "No estic content amb el resultat, però hem atacat amb concentració i paciència contra un rival físicament impressionant. Hem evitat els daltabaixos habituals, però la seva qualitat ha marcat la diferència", va analitzar Dani Miret, entrenador de la Penya. El tècnic verd-i-negre va elogiar Xavi Albert. "Ha sigut un enfrontament molt emotiu. El fet que puguem dirigir dos grans clubs és molt especial", va dir.

stats