Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet / ACB 11/06/2022

El Barça no va de 'farol' (60-63)

L'equip blaugrana recupera 12 punts contra un Joventut sense por i jugarà la final

3 min
Sertaç Sanli i Ante Tomic

BadalonaDeia Vicent Andrés Estellés que sense alegria no hi ha poesia. Sense pressió, aquest Barça no rendeix bé. L’equip blaugrana va necessitar veure's contra les cordes per exhibir la seva millor versió. El vigent campió va haver de recuperar un desavantatge de 12 punts per eliminar el Joventut de Badalona (60-63) i liquidar unes semifinals de la Lliga Endesa d’una intensitat majúscula (3-1). El conjunt culer disputarà la final contra el Reial Madrid.

Nikola Mirotic, Nick Calathes i Cory Higgins, com en els vells temps, van liderar el triomf del Barça. Entre els tres van sumar 45 punts i 19 rebots. "Era un partit molt difícil i hem jugat amb caràcter", va dir l'escorta nord-americà.

Sarunas Jasikevicius, al Palau Olímpic de Badalona

Sarunas Jasikevicius va descartar Dante Exum i Pierre Oriola, que torna a tenir molèsties a la zona lumbar. L’entrenador lituà va intentar repetir la fórmula de dimecres, apostant per Nico Laprovittola com a base. "Els seguidors han patit, però per a un entrenador guanyar així és millor", va opinar el tècnic.

La bona temporada del Joventut de Badalona mereixia un partit més i, sobretot, acomiadar-se del Palau Olímpic amb una victòria. Ante Tomic va fer un partit extraordinari. El pivot va sumar 15 punts i 13 rebots i va forçar 9 faltes personals. Carles Duran va introduir canvis en el pla de partit de la Penya per recuperar la iniciativa en el joc. L’estratègia li va sortir bé durant una primera meitat en què va descol·locar el Barça. "Hem lluitat tant com hem pogut contra un rival que és millor que nosaltres. Estic fotut, però agraït a l'equip", va opinar el tècnic d'una Penya que va tancar la temporada en tercera posició.

El primer quart va estar marcat pel desencert dels dos equips. El Joventut va fallar els cinc triples que va intentar i el Barça va malbaratar més tirs de camp del que és habitual. La pressió defensiva dels locals va incomodar un conjunt culer que no va poder dominar el ritme com havia fet dimecres (14-13).

El Barça va estar els cinc primers minuts i mig del segon període sense anotar. Sense punteria i amb precipitació, l’equip blaugrana va encaixar un parcial 14-0 contra un Joventut que va saber explotar les virtuts dels seus jugadors (24-13). Els punts de Ferran Bassas i la consistència de Joel Parra van treure de polleguera els visitants, que a més van veure com Sertaç Sanli es feia mal al turmell. La Penya va marcar el ritme amb intensitat i energia (27-15). El conjunt culer, que només va anotar sis punts en el segon període, tan sols va repartir quatre assistències durant uns primers 20 minuts de clar color verd-i-negre en què va fallar 28 dels 34 tirs que va intentar (28-19). “Hem fallat molts tirs oberts”, va resumir Jasikevicius.

Andrés Feliz

El campió de Lliga va utilitzar el tercer quart per reaccionar. Els punts de Cory Higgins i Nikola Mirotic van animar la producció ofensiva d’un equip blaugrana que va capgirar el marcador. El conjunt culer va anotar 21 punts i va desanimar un Joventut que va provar coses noves, com jugar amb Ante Tomic i Simon Birgander al mateix temps (39-40).

El partit, que va tenir més emoció que encert, va arribar igualat als últims minuts. El Barça va obrir una escletxa important a tres minuts i mig del final (46-54), però una Penya sense por no es va rendir i va empatar el marcador (56-56). Una cistella de Nick Calathes i els tirs lliures de Davies, Hayes-Davis, Mirotic i Higgins van certificar el triomf visitant.

Una vegada acabat el partit, Carles Duran va carregar contra Sarunas Jasikevicius. "L'entrenador del Barça no ens valora. Ell només parla del seu equip i d'ell, del seu equip i d'ell. Nosaltres els valorem i pensem que són meravellosos i que han demostrat que són millors que nosaltres, però ens ha faltat al respecte. És un maleducat que no ens respecta, no passa res. Ho tornarem a intentar", va dir.

L'ICG Força Lleida, a la 'final four'

L'ICG Força Lleida va superar el Cáceres (79-70) i disputarà la final four d'ascens a la LEB Or (3-2). El seu rival a les semifinals de Fontajau serà el Bàsquet Girona.

stats