Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet / ACB 03/01/2023

Un clàssic per marcar tendència culer (78-87)

El Barça no necessita Mirotic per guanyar un partit d’alta intensitat a la pista del Madrid

2 min
Celebració del Barça
  • Reial Madrid: Williams-Goss (5), Musa (14), Deck (8), Yabusele (14), Tavares (18) -cinc inicial-; Sergio Rodríguez, Abalde, Cornelie, Causeur (2), Llull (5), Hezonja (1) i Poirier (10). Entrenador: Chus Mateo.
  • Barça: Satoransky (4), Laprovittola (19), Kalinic (9), Mirotic (12), Vesely (11) -cinc titular-;Da Silva (7), Sanli (7), Abrines, Higgins (18) i Jokubaitis. Entrenador: Sarunas Jasikevicius.
  • Resultats parcials: 26-28 / 18-14 / 13-20 / 21-25
  • Àrbitres: Carlos Peruga, Carlos Cortes i Jorge Martínez.
  • Eliminats: Cap.
  • Pavelló: WiZink Center. 11.187 espectadors.

Inici d’any rodó. El Barça es va endur un clàssic d’alta intensitat contra el Reial Madrid (78-87). Cory Higgins va liderar una victòria de gran valor moral. L’escorta, que va anotar 16 dels seus 18 punts a la segona meitat, va treure de polleguera l’equip blanc. “Anava a canviar-lo just en el moment en què ha agafat un rebot i ha anotat un triple; el bàsquet és així”, va reconèixer Sarunas Jasikevicius. El conjunt blaugrana va dominar el rebot i va exhibir joc col·lectiu per superar l’etern rival en una nit en què Nikola Mirotic va poder descansar durant tot l’últim període. Jugadors com Nico Laprovittola, Nikola Kalinic o Oscar da Silva van trobar el seu protagonisme.

Saras va recuperar Higgins i Sertaç Sanli en un WiZink Center que es va tornar a recrear en els insults a Mirotic. L’afició blanca encara no ha paït el canvi de samarreta d’un jugador al qual van estimar molt. Chus Mateo va poder comptar amb Alberto Abalde, que va ocupar la plaça de Rudy Fernández. L’entrenador del Madrid va estirar tant com va poder la rotació d’un equip blanc ple de possibilitats, però sense l’instint guanyador d’altres clàssics.

Cory Higgins

El primer quart del Barça va ser tàcticament perfecte. L’equip blaugrana va utilitzar els tirs de Jan Vesely per allunyar Edy Tavares de la zona. A més, va compartir molt bé la pilota durant uns primers deu minuts en què va anotar 28 punts i va repartir 7 assistències (26-28). La diferència visitant va créixer fins als set punts a l’inici del segon període (30-37), quan els dos conjunts havien accentuat les seves rotacions. El Madrid va endurir la seva defensa per rebaixar els percentatges d’un rival culer que va encaixar un parcial d’11-2. La primera meitat va acabar amb un triple inversemblant de Sergi Llull (44-42).

El Barça va començar tots els períodes amb molta concentració. Una bona posada en escena a l’inici del tercer període li va permetre imposar el seu guió de partit contra un rival que no va tenir la continuïtat d’altres dies. Gràcies a un parcial de 0-10, l’equip blaugrana va arribar a l’últim quart amb un avantatge de cinc punts (57-62). “El partit es decidirà pel rebot”, cridava una vegada i una altra Chus Mateo, però els seus jugadors no van poder evitar les 16 captures ofensives d’un conjunt català que en l’últim quart va explotar les virtuts d’un Higgins decisiu.

Sarunas Jasikevicius, al WiZink Center de Madrid

Duel català a Fontajau

El Bàsquet Girona i el Joventut estrenen el 2023 aquest dimarts (20.30 h, Movistar Deportes) a Fontajau. La Penya arriba al duel català en un gran moment de forma, amb sis triomfs consecutius a la Lliga Endesa i en plena lluita per ser cap de sèrie de la Copa del Rei, mentre que els locals han tingut un inici de temporada complicat i només sumen tres victòries en tretze jornades.

stats