Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet / ACB 22/01/2022

El clàssic, la prova del cotó fluix per als dos millors equips d'Europa

El Barça recupera Mirotic per visitar un Madrid que passa pel seu millor moment

3 min
Entrenament del Barça

BarcelonaEls dos millors equips actuals d'Europa s'enfronten aquest diumenge (18.30 h, #Vamos) en un nou clàssic. El líder de l'Eurolliga i la Lliga Endesa, el Reial Madrid, rep un Barça que està tenint problemes per retrobar el seu nivell previ al brot de coronavirus. El segon classificat de les dues competicions acumula quatre derrotes en els últims cinc partits. La dinàmica del rival, en canvi, és ascendent. Reforçat amb Gabriel Deck, l'equip blanc ha completat un equip molt sòlid que aspira a tots els títols.

Tot i que l'últim precedent va ser favorable al Barça, que es va endur la victòria en el partit d'Eurolliga jugat el 10 de desembre, els especialistes veuen el Madrid un punt per sobre en aquest tram de la temporada. "Afrontem el partit amb molta il·lusió. Volem fer un millor partit que a Kazan. Coneixem la dificultat del rival i de l'ambient, però això és el més maco que podem sentir com a jugadors d'aquest nivell. Un clàssic fora de Barcelona sempre és més difícil, però és el que hi ha", analitza Sarunas Jasikevicius, entrenador del Barça.

"El Madrid sempre està fort. Hem jugat moltes vegades contra ells i coneixem les seves armes, igual que ells coneixen les nostres. Cada vegada és més difícil sorprendre el rival. La clau és començar amb intensitat i amb el cap fred per poder fer un bon bàsquet. Espero que no ens superin en ambició, en les pilotes dividides al 50% o en el rebot", avisa l'entrenador lituà del Barça. La novetat de l'equip blaugrana serà la presència de Nikola Mirotic, que va donar negatiu en l'última prova PCR. "Niko viatjarà amb nosaltres, però només ha pogut fer un entrenament. Haurem d'esperar per veure com se sent i si ens pot ajudar una mica o no", diu Saras. Les úniques baixes del conjunt culer seran les d'Àlex Abrines i Pierre Oriola.

Sarunas Jasikevicius i Nikola Mirotic

El Madrid, per la seva banda, recupera els fins ara confinats Rudy Fernández i Edy Tavares. "No recordo l'última vegada que els vaig tenir a tots disponibles", diu Pablo Laso. El tècnic del conjunt blanc només tindrà la baixa de Fabien Causeur. “Segueixo veient un Barça molt potent, amb moltes armes, molt tir exterior i jugadors molt decisius al pal baix. A més, són bons defensivament. És un equip molt complet. El calendari és exigent amb tots els equips i tots hem tingut baixes. Els rivals contra els quals s'han enfrontat han fet grans partits. Els resultats no han de marcar les dinàmiques de l'equip”, afegeix el basc.

El clàssic del WiZink Center comptarà amb un emotiu homenatge a Felipe Reyes. Al minut 9 del partit, coincidint amb el dorsal que portava l'excapità madridista, el joc s'aturarà i l'exjugador del Madrid sortirà a la pista per acomiadar-se de la seva afició. A banda d'aquest acte, el partit serà especial per a Nikola Mirotic, Nico Laprovittola, Thomas Heurtel i Ádám Hanga, que s'enfrontaran al seu exequip. El que ho passarà pitjor serà l'aler montenegrí, que sempre que juga a Madrid és el centre de totes les mirades d'una afició que encara no ha paït que escollís Barcelona quan va decidir tornar a Europa. "Els ploramiques continuaran plorant, és així de simple", va tuitejar fa uns dies.

El Fuenla-Penya, ajornat

El partit que l'Urbas Fuenlabrada i el Joventut de Badalona havien de jugar aquest diumenge va quedar ajornat per culpa de la incidència de positius en l'equip madrileny. L'objectiu de la Penya és intentar disputar el partit la setmana vinent, ja que el duel serà decisiu per determinar si el conjunt verd-i-negre és cap de sèrie o no a la Copa del Rei de Granada.

stats