Bàsquet - Copa del Rei
Esports Bàsquet 11/02/2021

El Barça i el Joventut busquen la primera semifinal catalana des del 2007

i
Àlex Gozalbo
2 min
Àlex Abrines, aler mallorquí del Barça

BarcelonaEl Joventut de Badalona i el Barça lluitaran aquest divendres al WiZink Center de Madrid per aconseguir superar l’eliminatòria dels quarts de final i protagonitzar una semifinal catalana, una circumstància que no es produeix des de l’edició de Màlaga 2007.

“Ens hem guanyat poder jugar la Copa, disfrutem-la”. La frase de Carles Duran resumeix l’ambició del Joventut de Badalona. Sense res a perdre, la Penya juga contra el TD Systems Baskonia (18.30 h, #Vamos). La bona notícia és que la Penya podrà disposar de tots els seus jugadors. La dolenta, que el rival és un conjunt basc que acostuma a competir molt bé en aquest torneig. “Hem fet molt bona la feina des de l’agost. De dinou equips només hi participaran vuit, i nosaltres estem entre ells; però, a més de participar, volem competir”, avisa l’entrenador de l’equip verd-i-negre. “Venim a gaudir-la competint, i res millor que contra un clàssic de la competició com el TD Systems Baskonia. Som un equip jove, amb molts jugadors de la casa i poca experiència a la Copa, però jugarem amb molta il·lusió”, afegeix Pau Ribas.

Vladimir Brodziansky i Simon Birgander

El Barça, en canvi, té un paper diferent, ja que ha viatjat a Madrid amb el cartell de gran favorit. El seu rival en els quarts de final serà l’Unicaja (21.30 h, #Vamos). Sarunas Jasikevicius demana calma. “Hem d’anar partit a partit. No podem pensar en el partit següent perquè cada enfrontament és un esprint de 40 minuts”, analitza l’entrenador lituà, que tindrà la baixa de Víctor Claver. La bona notícia és la recuperació d’Àlex Abrines. “És una de les setmanes més boniques del calendari i entenc que la gent faci apostes sobre els favorits, però ser-ho o no ser-ho no canvia res”, opina el tècnic. “El nostre paper l’any passat a la Copa va ser pobre, però tenim una gran oportunitat per refer-ho”, reconeix Cory Higgins, un dels jugadors culers que arriba en millor moment el torneig.

stats