Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet 20/03/2021

El Baxi Manresa, un club humil amb l'ambició intacta

i
Àlex Gozalbo
2 min
Els jugadors del Baxi Manresa després del partit contra el Fuenlabrada

BarcelonaEl Baxi Manresa afronta les últimes onze jornades de la Lliga Endesa amb optimisme. L’equip entrenat per Pedro Martínez, que aquest diumenge visita el MoraBanc Andorra (12.30 h, Movistar Deportes), acumula 12 victòries en 25 partits. "Hem d’anar pas a pas. Som un club humil, però amb un punt d’ambició que ve marcat per la història de l’entitat. Hem de ser ambiciosos. No vull pensar en la 36a jornada perquè ens queda massa lluny. Tot i que matemàticament encara no és així, dono per assegurada la permanència. El següent objectiu que ens hem de marcar és assegurar una competició europea, que és un repte que el club vol i que seria positiu. Es tracta de quedar entre els 10 o 11 primers, que no serà fàcil. Quan aconseguim això, intentarem posar-nos un nou objectiu, però encara no vull pensar en els play-off", analitza el tècnic.

"El que importa no són els jugadors, sinó com juguem. Es tracta d’aconseguir que tots facin les coses en una mateixa direcció i jugar com un equip", recorda. Tot i la seva limitació pressupostària i els problemes de lesions, el Baxi Manresa està jugant un bàsquet molt sòlid. "La millora mai és constant, sempre hi ha alts i baixos, però hem tingut constància. Estic content del dia a dia dels jugadors. Estem en un moment positiu perquè hem sumat jugadors. Durant bona part de la Lliga hem sigut el segon equip que més punts fa després d’assistència i aquesta és una dada que m’agrada molt. Som un equip que comparteix bé la pilota i que té bons passadors", diu Martínez, que aquest diumenge tindrà les baixes de Guillem Jou i Jonathan Tabu però que espera poder comptar amb Eulis Báez.

Pedro Martínez, entrenador del Baxi Manresa.

L’entrenador del Baxi Manresa no es refia del MoraBanc Andorra. "És un equip al qual tenim un gran respecte perquè té capacitat atlètica, jugadors molt perillosos amb la pilota a les mans i tiradors molt bons. En el partit jugat al Nou Congost tàcticament ens van dominar. Espero que no ens sorprenguin amb la seva defensa. Hem de donar una bona resposta al que ens trobarem. És un rival directe i això és una alegria, perquè a l’estiu tots hauríem signat estar en aquesta situació. M’espero un partit dur i difícil", assegura.

Animat per la bona ratxa de resultats, el Barça visita aquest diumenge (18.30 h, #Vamos) el València Basket. L’equip blaugrana tancarà a la Fonteta una setmana exigent, amb tres partits contra rivals complicats.

stats