Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet 09/10/2021

El Baxi Manresa viu un malson a Badalona (105-61)

El Joventut aconsegueix una victòria per 44 punts de diferència

3 min
Ismael Bako i Ante Tomic durant el partit.

BadalonaFestival a Badalona, desànim a Manresa. El Joventut va escombrar de la pista un Baxi Manresa desconegut en un partit que es va decidir per 44 punts de diferència (105-61). La Penya va exhibir energia en una tarda en què la seva defensa va ser l’inici d’un joc ràpid i efectiu. Els percentatges d’encert del conjunt verd-i-negre van ser espectaculars.

“Estem decebuts perquè no hem pogut competir. La Penya ha sigut superior a nosaltres, primer en defensa i després en atac. La nostra defensa no ha sigut consistent i ens hem desmoralitzat quan no hem anotat. Hem caigut en el desànim”, va analitzar Pedro Martínez. L’entrenador del Baxi Manresa va posar en context la derrota. “Aquestes coses poden passar. És un accident que ens agradaria que no tornés a passar, però també farem bons partits com els que hem fet aquesta temporada. Si passa és perquè tens unes carències que el rival ha subratllat. Em sento el màxim responsable. Estem decebuts, però això és llarg”, va recordar.

La temporada del Baxi Manresa està tenint alts i baixos. “Ens agradaria trobar la regularitat. Hem volgut fer les coses d’una manera determinada, però no hem pogut. Hem d’acceptar que el que ha passat avui no ens agrada, però és el que hi ha. No hem de fer sang a nivell intern. És desagradable. Som professionals i ens agrada donar aquesta imatge del club al qual representem. Hem ser crítics, però passar pàgina”, va dir Martínez.

Guillem Vives i Dani Pérez

El Joventut va sumar el tercer triomf de la temporada amb una allau de bàsquet ofensiu. Brandon Paul (16), Pau Ribas (14), Joel Parra (13), Andrés Feliz (13), Vladimir Brodziansky (12), Zsombor Maronka (12), Guillem Vives (10) i Ante Tomic (10). Vuit dels onze jugadors utilitzats per Carles Duran van anotar 10 o més punts. Tot i tenir les baixes de Ferran Bassas i Derek Willis, l’equip local va tenir un rendiment col·lectiu imponent contra un rival que es va desmoralitzar. “L’equip ha fet un treball de deu. El rival està fent bé les coses i aquest resultat demostra la bona feina que hem fet durant els 40 minuts. Hem fet un partit excel·lent i ells no han trobat el seu joc habitual”, va explicar Duran.

El Baxi Manresa va oblidar les bones sensacions d’aquest inici de temporada i no va ser capaç de competir al Palau Olímpic. L’equip del Bages, que va deixar Rafa Martínez fora de la convocatòria, es va quedar sense opcions de victòria en una primera part en què tan sols va anotar set tirs de camp i en què va perdre 15 pilotes (51-26). L’energia de Chima Moneke va ser un dels pocs aspectes positius d’un conjunt que es va veure superat amb contundència pel rival.

La Penya, que es va endur la victòria parcial en els quatre quarts, va ser molt superior al seu rival i va saber repartir protagonisme entre els seus jugadors. La segona meitat no va tenir història i, tot i els esforços dels seus jugadors, el Baxi Manresa va ser incapaç d’agafar el fil d’un partit que es va convertir en un malson.

El Barça visita el Betis

El Barça visitarà aquest diumenge (17 h, Movistar Deportes) el Coosur Reial Betis per tancar una intensa setmana de tres partits. “Serà un partit dur, amb un bon ritme. Ells lluitaran, així que hem de sortir concentrats”, analitza Nigel Hayes-Davis.

stats