Lliga Endesa
Esports Bàsquet 10/05/2014

El Barça passa la mà per la cara al Madrid en l'assaig de la 'final four' (86-75)

Álex Abrines i Kostas Papanikolaou destrossen el rival blanc en un partit intranscendent quan falten sis dies per al duel a les semifinals de Milà

Kostas Papanikolaou / ACB PHOTO

BarcelonaEl dia en què el Reial Madrid celebrava el 50è aniversari de la seva primera Copa d'Europa de bàsquet, el Barça li ha passat la mà per la cara al Palau Blaugrana (86-75). L'equip català ha fet sang i, liderat per Álex Abrines, ha arribat a tenir una renda de 25 punts. El mallorquí ha anotat 15 dels seus 20 punts en un tercer període sensacional.

Pensant en les semifinals de la 'final four' de Milà, que es disputaran divendres, els dos entrenadors han controlat la càrrega de minuts dels seus jugadors i s'han guardat aspectes tàctics. Pablo Laso ha fet descansar Felipe Reyes, amb molèsties al maluc esquerre, mentre que Xavi Pascual ha recuperat Kostas Papanikolaou, absent a Múrcia, i ha fet jugar Joan Carles Navarro. El capità ha jugat 9 minuts i tan sols ha pogut anotar un dels quatre tirs que ha intentat. Víctor Sada i Maciej Lampe no han tingut minuts.

La defensa blaugrana ha aturat l'atac d'un Reial Madrid que tan sols ha pogut anotar 10 punts en el primer període (21-10). L'equip blanc tan sols ha anotat 3 dels 16 tirs que ha intentat en uns primers 10 minuts en què el Barça ha arribat a tenir una renda de 14 punts.

Ante Tomic, que ha arribat al descans amb 12 punts anotats, ha aprofitat la superioritat blaugrana en el joc interior d'un clàssic que ha tingut menys tensió que de costum. Boki Nachbar i Salah Majri han protagonitzat un dels pocs incidents d'un partit que ha arribat al descans amb el marcador de 42-32.

El Reial Madrid ha intentat aferrar-se al partit de la mà de Nikola Mirotic, que ha atacat Erazem Lorbek una i una altra vegada, però el Barça ha sabut contenir la primera embranzida blanca gràcies al seu encert en els triples. Álex Abrines i Kostas Papanikolaou han protagonitzat uns minuts de gran inspiració ofensiva que han empès del Barça a un avantatge de 25 punts (70-45).

Incòmode pel seu 0/7 en tirs de camp, Rudy Fernández s'ha esborrat del partit a 13 minuts del final, quan ha estat expulsat per dues tècniques consecutives. La recta final del clàssic s'ha convertit en un intercanvi de cistelles que el conjunt visitant ha aprofitat per reduir la renda. Al final, 86-75.