Eurolliga
Esports Bàsquet 19/03/2015

El Barça de bàsquet reacciona a temps i no bada a Belgrad (73-77)

L'equip blaugrana se sobreposa a un tercer quart nefast i supera l'Estrella Roja

Joan Carles Navarro, a Belgrad / AFP PHOTO

BarcelonaEl Barça no s'ha deixat intimidar per l'Estrella Roja al Kombank Arena de Belgrad (73-77) i ha sumat una victòria que reforça les seves aspiracions d'acabar el Top 16 de l'Eurolliga com a segon classificat. L'equip blaugrana, que s'ha assegurat la seva presència als quarts de final, s'ha sobreposat a un tercer quart nefast i ha superat un combatiu conjunt local.

El conjunt català ha sabut ajustar la seva defensa sobre Boban Marjanovic, que ha anotat 14 dels seus 23 punts durant la primera meitat. Tomas Satoransky ha acabat amb 11 punts, 10 rebots i 5 assistències.

Gràcies al seu domini en el rebot ofensiu, el Barça ha aconseguit una renda d'onze punts (21-32) durant el segon quart d'un partit que ha arribat amb el marcador de 32-37 al descans.

L'Estrella Roja ha millorat les seves prestacions a l'inici del tercer període, quan ha aconseguit endurir la seva defensa, activar Marcus Williams i Charles Jenkins, millorar la seva producció ofensiva i capgirar el marcador (50-44). El Barça ha deslligat joc i agressivitat, dos elements que resulten imprescindibles.

Quan ha recuperat la concentració, el Barça ha recuperat el seu avantatge en el marcador (56-64). Senes pèrdues de pilota i amb una bona selecció de tir, l'equip blaugrana ha obert una escletxa decisiva a quatre minuts del final. Xavi Pascual ha acabat el partit jugant amb tres 'petits': Tomas Satoransky, Joan Carles Navarro i Brad Oleson. Tot i que el conjunt local s'ha col·locat a un punt (67-68), el Barça ha sabut assegurar-se el triomf en un final molt emocionant farcit de triples de l'Estrella Roja (73-77).