Lliga Endesa
Esports Bàsquet 13/01/2013

El Fiatc Joventut remunta 16 punts contra el Blusens Monbus (89-87)

La Penya aprofita els 28 punts de Tony Gaffney per tancar la primera volta amb un triomf contra un rival que es queda fora de la Copa del Rei

Corey Fisher

BadalonaEl Fiatc Joventut ha tancat la primera volta de la Lliga Endesa amb un triomf a casa contra el Blusens Monbus (89-87), que s'ha quedat fora de la Copa del Rei. L'equip verd-i-negre ha remuntat 16 punts en un partit en què Tony Gaffney ha sumat 28 punts.

El Blusens Monbus ha començat castigant la defensa dels jugadors exteriors de la Penya. La tàctica li ha sortit bé a Moncho Fernández ja que Alberto Corbacho ha sumat 14 punts (4 triples) en els primers 10 minuts de partit (15-24). L'equip gallec, més motivat perquè es jugava la seva presència a la Copa del Rei, ha dominat el rebot i ha arribat a tenir una renda de 16 punts abans d'arribar al descans (37-43).

El Fiatc Joventut ha completat la remuntada al tercer quart, quan s'ha situat per davant al marcador i ha aconseguit una renda de nou punts. Salva Maldonado ha sabut llegir bé el partit i aprofitar els nervis d'un Blusens Monbus que a la segona meitat ha patit per trobar cistelles en joc.

L'actuació de Tony Gaffney, que ha acabat amb 28 punts (5/6 en triples) ha evitat el triomf visitant, que ha intentat capgirar el marcador amb un espectacular parcial de 2-15 en la recta final. Andrés Rodríguez ha fallat un tir que hauria enviat el partit a la pròrroga.