Esports Bàsquet 06/09/2015

Espanya esvaeix dubtes amb un contundent triomf contra Turquia (77-104)

L'equip de Sergio Scariolo ha exhibit un joc col·lectiu ple de ritme i encert

Pau Gasol / EFE

BarcelonaDesprés de la derrota contra Sèrbia, la selecció espanyola ha reaccionat i aquest diumenge ha sumat una victòria contra Turquia a l'Eurobàsquet (77-104). Espanya ha jugat amb equilibri i ha esvaït molts dels dubtes de l'estrena amb un triomf contundent a Berlín.

Pau Gasol, que ha descansat durant tot l'últim període, ha dominat el joc a les dues parts de la pista i ha liderat la victòria amb 21 punts i 7 rebots. Nou jugadors del combinat espanyol han anotat 8 o més punts.

La selecció espanyola ha anotat 54 punts en una primera meitat sensacional en què ha exhibit un joc col·lectiu ple de ritme i encert. El combinat de Sergio Scariolo ha sabut allunyar Turquia de la pintura i determinar els atacs d'un rival molt més tou que Sèrbia. La punteria en els llançaments de tres punts, a més, ha estat molt diferent a la de dissabte. L'avantatge ha arribat a ser de 22 punts (28-50) durant un segon període que s'ha tancat amb una renda de 16 punts (38-54).

La rotació de Sergio Scariolo ha estat més llarga i els jugadors suplents de la selecció espanyola han tingut una producció útil, evitant els alts i baixos de dissabte. Fernando San Emeterio, per exemple, ha aportat moltes coses interessants.

Un parcial de 0-10 a l'inici del tercer període ha fet créixer la renda fins als 26 punts (38-64), deixant el triomf vist per sentència. L'avantatge de la selecció espanyola, que no ha aixecat el peu de l'accelerador, ha arribat a ser de 34 punts (70-104) a dos minuts del final, quan Sergio Scariolo ja feia estona que havia començat a distribuir descansos entre els seus jugadors.

Turquia ha intentat aprofitat els últims minuts per maquillar el marcador i ensucrar una derrota massa amarga, però no ha pogut competir contra l'encert de la selecció espanyola (66,7% en tirs de dos i 57,1% en triples). Al final, 77-104.

Després de la jornada de descans de dilluns, la selecció espanyola tornarà a competir dimarts. El seu rival (21 hores, Cuatro) serà Itàlia, que aquest diumenge ha superat Islàndia (64-71) i ha sumat el seu primer triomf al campionat.