Esports Bàsquet 05/09/2015

Espanya comença l'Eurobàsquet amb derrota contra Sèrbia (70-80)

El combinat espanyol ha malbaratat un avantatge de 12 punts

Pau Ribas i Milos Teodosic / JUAN CARLOS HIDALGO / EFE

BarcelonaLa selecció espanyola ha malbaratat un avantatge de 12 punts i aquest dissabte ha començat l'Eurobàsquet amb una derrota contra Sèrbia (70-80). Nemanja Bjelica, que ha sumat 24 punts i 10 rebots, ha estat el gran protagonista d'un partit en què el combinat de Sergio Scariolo s'ha mostrat massa irregular. Pau Gasol, que ha anotat 14 dels seus 16 punts en la segona meitat, no ha pogut capgirar el resultat.

El desencert en el tir exterior (Espanya ha acabat amb un 3/19 en triples) ha estat clau.

Després d'un mal inici en què ha estat cinc minuts sense anotar (0-5), la selecció espanyola s'ha construït un avantatge de 12 punts (21-9). A poc a poc, Sèrbia ha ajustat el marcador, que era de 36-34 al descans. Sense tensió defensiva, el combinat espanyol no ha estat encertat durant un tercer període en què el rival s'ha fet amb una renda de 12 punts (50-62).

Espanya ha intentat la remuntada en un últim període en què Nikola Mirotic i Pau Gasol han adoptat un major protagonisme ofensiu. Tot i ajustar la renda (68-69), la selecció espanyola no ha pogut completar la remuntada.

La selecció espanyola jugarà aquest diumenge (21 hores) contra Turquia.