Eurobàsquet de Lituània 2011
Esports Bàsquet 31/08/2011

Polònia obliga la selecció espanyola a esforçar-se en l'estrena de l'Eurobàsquet (83-78)

L'equip que entrena Sergio Scariolo ha superat amb menys contundència de l'esperada Polònia, que ha sabut aprofitar la debilitat del rival en la posició de 'tres'

Pau Gasol, contra Polònia.

BarcelonaLa selecció espanyola ha debutat a l'Eurobàsquet de Lituània, on defensa la condició de campió. L'equip que entrena Sergio Scariolo ha superat amb menys contundència de l'esperada Polònia (83-78), que ha sabut aprofitar la debilitat del rival en la posició de 'tres' ja que Rudy Fernández tan sols ha pogut jugar 9 minuts per culpa d'una al·lèrgia i Fernando San Emeterio ha comès cinc faltes personals en 14 minuts.

Polònia ha començat el partit tractant de defensar Pau Gasol sense ajudes interiors i l'aler-pivot dels Lakers ha contestat sumant 11 dels primers 13 punts de la selecció espanyola. La selecció espanyola, tot i no estar encertada en els tirs de tres punts i realitzar una transició ofensiva més lenta del que acostuma, no ha tingut problemes per acabar el primer quart amb un resultat de 22-15.

El segon quart ha servit per viure el debut de Víctor Sada, que ha acabat el partit amb 5 rebots. El resultat al descans ha estat de 44-31.

Polònia ha millorat en el tercer quart, on ha aconseguit reduir la diferència per sota dels deu punts (61-52) gràcies a una bona defensa zonal, al rebot ofensiu i al desequilibri ofensiu de Thomas Kelati des de la posició de 'tres'.

L'equip que entrena Ales Pipan s'ha situat a dos punts (80-78) en el darrer minut d'un darrer quart en què la selecció espanyola ha necessitat recuperar la concentració per acabar guanyant per 83-78. Pau Gasol ha estat el màxim anotador amb 29 punts.