Esports Bàsquet 08/06/2015

Uns heroics Cavaliers empaten les finals de la NBA (93-95)

LeBron James s'ha apuntat un triple doble, però aquesta vegada ha tingut la col·laboració de Matthew Dellavedova, que s'ha convertit en l'inesperat heroi de la nit

LeBron James / EFE

BarcelonaPer primera vegada a la història els dos primers partits d'unes finals de la NBA s'han decidit a la pròrroga. Tot i la baixa de Kyrie Irving, uns heroics Cleveland Cavaliers han superat els Golden State Warriors (93-95) i han empatat per sorpresa les finals de la NBA (1-1). La defensa visitant ha desfigurat el joc del conjunt local. Stephen Curry, que ha fallat 13 dels 15 triples que ha intentat, ha viscut la seva pitjor nit i tan sols Klay Thompson (34 punts) ha estat encertat.

LeBron James s'ha apuntat un triple doble (39 punts, 16 rebots i 11 assistències), però aquesta vegada ha tingut la col·laboració de Matthew Dellavedova, que s'ha convertit en l'inesperat heroi de la nit. El base ha tingut una actuació clau en els moments decisius.

De la mà d'un inspirat Klay Thompson, els Warriors han dominat els primers minuts del segon partit de la final (20-12). La reacció dels Cleveland Cavaliers ha arribat des de la defensa. L'equip de LeBron James, a més, ha sabut castigar amb els punts de Timoféi Mozgov la tàctica d'Steve Kerr, que ha apostat per jugar durant alguns minuts amb cinc jugadors petits. Els Cavs han arribat a tenir una renda de set punts (33-40). El pivot, que no ha disputat els últims minuts, ha sumat 17 punts i 11 rebots. Al descans, 45-47.

El tercer quart ha estat molt pobre ofensivament (14-15) i el partit ha arribat a l'últim període amb el marcador molt ajustat (59-62). Els 59 punts dels Warriors són la seva pitjor anotació de la temporada al final del tercer període.

Gràcies a la seva defensa i al domini del ritme, els Cavs han aconseguit un avantatge d'onze punts (72-83) a tres minuts del final. Els Warriors, que han utilitzat la tàctica de 'Hack-a' per enviar voluntàriament Tristan Thompson a la línia de tirs lliures, han eixugat l'avantatge, han protagonitzat una remuntada inversemblant i han empatat el marcador a 7,2 segons del final (87-87). LeBron James ha fallat el tir decisiu i el partit s'ha resolt a la pròrroga.

En el temps extra, els Warriors han aprofitat les absurdes faltes personals de J. R. Smith per capgirar un avantatge de cinc punts dels Cavs, però no s'han mostrat encertats en les últimes possessions i han perdut l'última pilota sense ni tan sols intentar un llançament.

L'eliminatòria es trasllada ara a Cleveland. El tercer partit de les finals de la NBA es disputarà la nit de dimarts a dimecres (3 hores, Canal + 1 i Canal + Deportes.