Bàsquet
Esports Bàsquet 14/09/2015

Una Grècia invicta posa a prova una Espanya que no vol despenjar-se de la lluita per les medalles

El combinat d'Scariolo s'enfronta al conjunt hel·lè aquest dimarts (18:30h, Cuatro) en el primer duel de quarts de final

Ara
2 min
Grècia serà el rival d'Espanya als quarts de final de l'Eurobàsquet / PHILIPPE HUGUEN / AFP

BarcelonaLa selecció grega, invicta en l'Europeu 2015, és el la porta d'entrada d'Espanya a la lluita per les medalles, en el primer dels quatre partits de quarts de final d'aquest Eurobàsquet (aquest dimarts, 18:30h, Cuatro). Un rival potent i amb grans jugadors que intentarà que el combinat d'Scariolo no accedeixi al podi, un fet que no passa des del 2005, quan l'Alemanya va batre a semifinals l'Espanya aleshores entrenada per Mario Pesquera.

Des de llavors, Espanya ha aconseguit un bronze (2013), una plata (2007) i dos ors (2009 i 2011) en els quatre Eurobàsquets que ha disputat. Grècia arriba a la cita sense cap absència, ja que totes les figures han acudit a la trucada del seleccionador Fotsis Katsikaris, i totes es troben en plena forma. El resultat, encara no coneixen la derrota. Altura, velocitat, tir i defensa: Grècia és un dels millors equos a l'Europeu i un dels aspirants al podi.

L'estat físic de Pau Gasol, clau en la victòria contra Polònia malgrat unes punxades a la cama dreta, és el principal dubte de l'equip de Sergio Scariolo, que no vol quedar despenjat de la gran cita europea abans d'hora. Ribas, Rudy i Llull, que també han acusat diferents problemes físics, són l'altra gran preocupació d'un Scariolo que deriva l'evolució física dels seus homes al metge. "Estan una mica millor tots. Esperem que puguin estar en condicions, encara que no estiguin cap d'ells al màxim per jugar", ha apuntat Scariolo.

"Hem de fer un gran partit, amb un de bo no serà suficient", ha advertit el seleccionador espanyol, que ha destacat el conjunt grec com un equip fort i bo tècnicament. "Són molt bons, sòlids i experts, i haurem d'estar preparats per un partit d'anotació baixa", ha afegit el tècnic.

En l'altre partit de quarts de final d'aquest dimarts (21h), l'amfitriona de la fase final, França, rebrà a Lille Letònia en un duel que decidirà el semifinalista que s'enfrontarà al guanyador de l'Espanya-Grècia.

Els altres dos duels de quarts es disputaran dimecres. A les 18:30h, Sèrbia s'enfrontarà a la República Txeca, mentre que Itàlia farà el mateix amb Lituània a les 21h.

stats