Bàsquet - Eurolliga

El Barça recupera l'autoestima contra el campió (82-77)

L'equip blaugrana supera l'Anadolu Efes per segona vegada aquesta temporada

Ergin Ataman protestant

BarcelonaEl partit entre el líder de l'Eurolliga i el campió de l'última temporada no va decebre ningú. El Barça va derrotar per segona vegada aquesta temporada l'Anadolu Efes i es va retrobar amb el triomf (82- 77). Rokas Jokubaitis, que va anotar 16 punts, va tenir una actuació decisiva en un tram final molt igualat en què el rival turc no va poder completar la remuntada. "Necessitàvem aquesta victòria i hem sabut patir i lluitar", va analitzar el base lituà.

El joc col·lectiu del Barça, que va repartir 18 assistències, es va imposar a les individualitats de l'Anadolu Efes. "El partit ha sigut dur, però hem competit bé contra un rival molt difícil. No havíem perdut la confiança, però és una victòria important després de tres derrotes", va analitzar Sarunas Jasikevicius. L'entrenador va recuperar Dante Exum, però va tenir les baixes de Nick Calathes, Àlex Abrines i Pierre Oriola.

Cory Higgins

Conscients de la importància de retrobar-se amb la victòria després de les derrotes contra el Bitci Baskonia, el Baxi Manresa i l'Olimpia de Milà, Cory Higgins i Nikola Mirotic van començar el partit amb molta concentració. Entre els dos jugadors van anotar 15 dels 19 punts que el Barça va aconseguir durant un primer quart molt interessant en l'aspecte tàctic. L'equip blaugrana va utilitzar la seva aportació per construir-se una diferència de vuit punts contra un rival que no va trigar a reaccionar. L'Anadolu Efes va aprofitar un parcial de 3-12 per apoderar-se de la iniciativa en el marcador (20-21). Les terceres faltes personals de Micic i Davies van condicionar l'estratègia dels dos entrenadors, que van realitzar molts canvis durant un segon quart amb molts tirs lliures. Jasikevicius, que segueix donant minuts al jove James Nnaji, va castigar la defensa turca amb la producció ofensiva de Sanli, però el domini en el rebot visitant va ser clau durant la primera meitat (40-41).

Sarunas Jasikevicius.

Com va passar en el partit de la primera volta, Ergim Ataman va ser expulsat al rebre dues tècniques consecutives, però l'entrenador es va negar durant minuts a abandonar la banqueta i els àrbitres van haver d'aturar el partit durant una bona estona. El tècnic va marxar cap als vestidors provocant els aficionats culers, que van mantenir la calma. El Barça va aprofitar la distracció visitant per obtenir una diferència de vuit punts (51-32) i tenir la paella pel mànec en el tram final. La reacció del vigent campió va servir per justar el marcador, però una cistella de Jokubaitis va acabar amb l'emoció.

Diumenge, a València

El Barça tancarà aquest diumenge una setmana de tres partits visitant el València Basket a la Fonteta. L'equip entrenat per Joan Peñarroya es va endur la victòria en l'enfrontament de la Lliga Endesa de la primera volta.