Bàsquet - Eurolliga

Un Barça èpic, a un triomf de la 'final four' (80-82)

Victòria majúscula de l'equip blaugrana contra l'Olympiacos amb dos tirs lliures de Jabari Parker a mig segon del final de la pròrroga

Nico Laprovittola i Nigel Williams-Goss
  • Olympiacos: Walkup (10), Canaan, Peters (8), Sikma, Fall (8) -cinc inicial-; Petrusev (18), McKissic (8), Williams-Goss (9), Larentzakis (3) i Wright (16). Entrenador: Georgios Barztokas.
  • Barça: Rubio, Laprovittola (12), Kalinic (5), Parker (13), Vesely (16) -cinc inicial-, Jokubaitis, Satoransky (13), Abrines (6), Hernangómez (13), Da Silva (2) i Brizuela (2). Entrenador: Roger Grimau
  • Resultats parcials: 13-13 / 24-19 / 14-25 / 20-14 / 9-11
  • Àrbitres: Ilija Belosevic, Mehdi Difallah i Milan Nedovic.
  • Eliminats: Cap.
  • Pavelló: Pavelló de la Pau i l’Amistat.

Un Barça majúscul va superar l'Olympiacos en un partit que es va resoldre a la pròrroga (80-82). Dos tirs lliures de Jabari Parker a mig segon del final van decidir un partit èpic. L'equip blaugrana, que va recuperar un desavantatge de 8 punts, va recuperar el factor pista i tindrà dues oportunitats per classificar-se per disputar la seva quarta final four consecutiva.

L'esforç culer va ser titànic. "És una victòria construïda des de la fe", va reconèixer Roger Grimau. L'entrenador va descartar Oriol Paulí i Joel Parra, però va introduir Darío Brizuela en la rotació. "Estic molt orgullós del meu equip", va dir Tomás Satoranski, que va sumar 13 punts i 5 assistències.

Georgios Bartzokas no va poder recuperar Kostas Papanikolau, que ja es va perdre els dos primers partits de l'eliminatòria. La principal virtut de l'Olympiacos va tornar a ser la seva defensa, una de les més sòlides de l'Eurolliga. Tot i comptar amb menys talent que altres equips, el conjunt grec aixeca sempre el nivell físic dels partits i incomoda els rivals amb constants canvis d'assignació.

Aquesta defensa tan sols va permetre que el Barça anotés 32 punts durant una primera meitat molt densa. L'Olympiacos va alentir el ritme de joc fins a provocar la desesperació blaugrana. Sense punts des del perímetre, l'equip grec va treure petroli de la inesperada aportació de Wright i Petrusev a prop de cistella. Entre els dos interiors van sumar 22 dels 37 punts del conjunt local (37-32).

Roger Grimau

El Barça va encetar el tercer quart amb millor peu que el rival. Animat pel seu encert exterior, l'equip blaugrana va ser capaç de capgirar el marcador, anotar 25 punts en 10 minuts i obtenir una diferència de sis punts (51-57). L'Olympiacos va recuperar la iniciativa, però quan creia tenir el triomf a la butxaca va aparèixer la versió més competitiva del conjunt català per igualar el partit. Williams-Goss va fallar un tir sobre la botzina i el partit es va resoldre a la pròrroga (71-71).

En el temps extra, els dos equips van acabar exhaustos i una falta personal de Petrusev sobre Parker va donar al Barça la possibilitat de guanyar el partit amb els tirs lliures de l'aler pivot nord-americà.

Primer match ball

El quart partit de l'eliminatòria de quarts de final es jugarà, de nou al Pireu, aquest dijous (18.45 h). Si fos necessari, el cinquè duel es disputaria dimarts 7 al Palau Blaugrana. L'equip català completaria la setmana tancant la temporada regular de la Lliga Endesa contra l'Unicaja (dijous 9) i el Surne Bilbao Basket (diumenge 12).