Bàsquet - Eurolliga

El Barça trepitja amb força a Europa (77-67)

L'equip blaugrana recupera un desavantatge de 9 punts contra el Bayern Munic

2 min
Leon Radosevic, Brandon Davies i Nick Weiler-Babb

BarcelonaAquest Barça no falla en el moment de la veritat. L'equip blaugrana va oblidar les tres derrotes en els últims quatre partits i va estrenar l'eliminatòria de quars de final de l'Eurolliga amb una victòria contra el Bayern Munic (77-67). Brandon Davies (19 punts i 8 faltes rebudes) i Dante Exum (12 punts) van ser els jugadors locals més destacats en una nit en què la clau va ser la consistència defensiva. "Aquest Bayern mai es rendeix i hem necessitat la nostra millor versió per obtenir la victòria", va opinar Sarunas Jasikevicius.

Amb les úniques absències de Cory Higgins (lesió) i Pierre Oriola (decisió tècnica) i amb el record de les dificultats de l'eliminatòria de l'any passat contra el Zenit de Sant Petersburg, el Barça va obrir la lluita per una plaça a la final four de Belgrad fent una bona feina. "Estem contents per la victòria, però encara és aviat per celebrar res", va analitzar Davies.

El Bayern Munic d'Andrea Trinchieri és un equip ben treballat tàcticament que sap complicar el joc del rival gràcies a diferents estratègies defensives. L'equip alemany va incomodar les constants vitals d'un Barça que va necessitar obrir molt els ulls per detectar possibles escletxes. El conjunt visitant va aprofitar la seva efectivitat en el tir per construir-se una diferència de nou punts (13-22). La reacció culer va arribar des de la defensa i es va traduir en un parcial de 12-0 (25-22). Brandon Davies i Nico Laprovittola van anotar 23 dels 43 punts que el Barça va sumar durant una primera meitat que es va tancar amb un avantatge local de 10 punts (43-33).

Andrea Trinchieri i Sarunas Jasikevicius

El Barça va entendre quin tipus de partit necessitava per apuntar-se el primer punt de l'eliminatòria. L'equip blaugrana va començar el tercer quart amb una diferència de 12 punts (45-33), però el Bayern va exhibir la seva capacitat de resiliència per recuperar el terreny perdut al Palau Blaugrana (45-43). Les bones lectures ofensives de Rokas Jokubaitis i l'energia de Dante Exum van servir per impulsar les aspiracions d'un conjunt català que va ser molt fiable amb jugadors poc habituals sobre el parquet. Les 16 pilotes perdudes i la lesió de Darrun Hilliard, que va patir una fractura, es van convertir en una llosa per als visitants.

Dijous, segon partit

El segon partit de l'eliminatòria es jugarà, de nou al Palau Blaugrana, aquest dijous (20 h, DAZN). Després, els dos equips es traslladaran a Munic, on dimecres de la setmana que ve es disputarà el tercer partit. Si cal, el quart matx està programat per divendres.

stats