Bàsquet
Esports Bàsquet 19/04/2022

La Penya acaba amb el cor trencat al caure eliminada de forma inesperada a Europa (73-79)

L'Ulm alemany ha estat més encertat, especialment en l'últim quart del partit

ARA
Willis, del Joventut, en acció contra el Ratiopharm  Ulm

BadalonaEl Joventut de Badalona ha acabat amb el cor trencat i acomiadant-se de forma imprevista de les competicions europees. L’equip de Carles Duran ha estat eliminat als vuitens de final de l’Eurocup després de ser superat pels alemanys del Ratiopharm Ulm per 73 a 78 a l’Olímpic de Badalona. La Penya, que tenia el factor pista a favor després de ser el millor equip de la fase regular, s’ha vist sorprès pel joc físic, especialment en defensa, de l’equip entrenat per Jaka Lakovic, més encertat especialment en un últim quart en què els verd-i-negres han reaccionat massa tard.

El caràcter de Joel Parra, sempre agressiu, ha permès a la Penya seguir endollada en un partit en què l’Ulm sempre aconseguia alçar-se després d’un parcial favorable als badalonins. Sense l’encert d’altres dies en els triples, la Penya ha vist com l’Ulm es posava per davant en el tercer quart després d’un parcial de 0-8, tot i que dos triples, primer del capità Ventura i després d’un Ferran Bassas que surt de lesió, permetien seguir per davant. Amb Ante Tomic ben defensat per l’Ulm i arribant a les quatre faltes quan encara faltava molt partit, ha sigut Derek Willis qui ha aconseguit mantenir viva una Penya que s’ha precipitat massa en l'últim quart, quan els nord-americans Jaron Blossomgame i Semaj Christon han dictat sentència amb atacs ben treballats a la pissarra per Lakovic. La reacció final, després d'un avantatge màxim alemany de 9 punts, ha arribat massa tard, amb un triple de Pau Ribas a 23 segons per al final. El rival de l'Ulm als quarts de final serà el guanyador de l'enfrontament entre la Virtus de Bolonya i el Lietkabelis de Lituània.