Bàsquet - Eurolliga

El capità del Barça que aixeca la veu contra la violència masclista, heroi a Atenes

Àlex Abrines lidera amb cinc triples la victòria blaugrana a la pista de l'Olympiacos

Àlex Abrines celebrant un triple
  • Olympiacos: Walkup (14), Canaan (9), Papanikolaou (7), Peters (11,y Milutinov (10) -cinc inicial-; Lountzis (3), Larentzakis (5), Brazdeikis (5) i Fall (4). Entrenador: Georgios Bartzocas.
  • Barça: Satoransky (5), Laprovittola (17), Kalinic (8), Da Silva (7), Vesely (8) -cinc inicial-; Brizuela, Hernangómez, Abrines (16), Parker (3), Nnaji, Jokubaitis (10) i Parra (3). Entrenador: Roger Grimau.
  • Resultats parcials: 16-23 / 18-17 / 20-16 / 14-21.
  • Àrbitres: Pukl, Vilius i Silva.
  • Eliminats: Cap.
  • Pavelló: Pavelló de la Pau i l'Amistat.

Àlex Abrines no és un capità qualsevol. L'aler mallorquí va ser un dels pocs jugadors de bàsquet a aixecar la veu per criticar la violència masclista del petó forçat de Luis Rubiales a Jenni Hermoso. A més, és un esportista que utilitza habitualment el seu altaveu per recordar la importància de la salut mental. Compartint la seva experiència, el blaugrana va ajudar a trencar molts tabús.

El líder del discurs culer també va liderar el Barça sobre la pista de bàsquet. La seva actuació a la pista de l'Olympiacos va ser decisiva (68-77). Abrines va anotar 16 punts amb 5/7 en triples, la seva gran especialitat. "És un d'aquells dies en què veus la cistella molt gran. Quan anotes el primer tir guanyes confiança, i si els teus companys et continuen buscant és un bon senyal. La intensitat que hem introduït ha sigut decisiva", va dir Abrines, que no va intentar cap tir de dos punts. El Barça va anotar 15 dels 26 triples que va intentar, un 57,7%.

Jan Vesely i Nico Laprovittola (17 punts i 7 assistències) també van completar una bona actuació. "És una gran victòria. Hem jugat amb una energia increïble i hem jugat com un equip, que és el més important. En els últims tres minuts hem sigut molt sòlids en defensa i hem sabut buscar el contacte. Després de 40 minuts de batalla hem trobat la manera d'aconseguir la victòria", va dir l'argentí.

Roger Grimau durant el partit contra l'Olympiacos

El Barça continua invicte a l'Eurolliga. L'equip blaugrana està esvaint dubtes a cop de victòria. La d'aquest divendres, contra el subcampió de l'Eurolliga. "Hem tingut bons moments en defensa i un gran encert des de la línia de punts. Els partits d'aquestes característiques es guanyen cuidant els petits detalls", va opinar Roger Grimau. El seu conjunt va aconseguir un 58.

"La nostra millor versió no ha sigut prou profunda i hem jugat els últims minuts amb dubtes", va explicar Georgios Bartzokas, entrenador d'un Olympiacos que va tenir les baixes de Nigel Williams-Goss, Shaquielle McKissic i Luke Sikma. A més, Moustapha Fall va disputar pocs minuts.

Nico Laprovittola buscant utilitzar un bloqueig directe

El Barça va aprofitar una punteria extrema des de la línia de 6,75 metres per construir-se una diferència de 15 punts. L'equip blaugrana tan sols va necessitar 14 minuts per anotar set triples de deu intents (20-35). L'energia culer es va anar esbravant contra un rival grec amb ganes de fer un bon partit. L'Olympiacos no va abaixar els braços i va ser capaç de capgirar el marcador a l'inici del tercer quart (44-42).

Un parcial final clau

Georgios Bartzokas va introduir interessants canvis tàctics. La situació es va complicar molt a quatre minuts i mig del final, quan l'Olympiacos es va construir una diferència de set punts (66-59). Va ser aleshores quan va aparèixer la millor versió del Barça. L'equip blaugrana va aprofitar set bones defenses consecutives per apuntar-se un parcial de 0-14 i capgirar el marcador (66-73). En canvi, el conjunt grec va trobar a faltar les referències de Kostas Sloukas i Sasha Vezenkov, dos jugadors clau que l'estiu passat van marxar del club.