Bàsquet - Eurolliga

Derrota doble del Barça contra l'Olympiacos (77-70)

L'equip blaugrana no sap gestionar una diferència d'onze punts

Els jugadors del Barça, durant el partit

BarcelonaEl Barça va començar una de les setmanes més intenses de la temporada amb derrota a la pista de l'Olympiacos (77-70). L'equip blaugrana, que va tenir una diferència d'onze punts, va fer un bon partit, però no va ser capaç de completar-lo amb el triomf. El conjunt grec, que va treure petroli dels seus jugadors de banqueta, es va endur el duel per la segona posició.

"Hauríem d'haver mogut la pilota millor. Els detalls ens han penalitzat", va analitzar Sarunas Jasikevicius. L'entrenador lituà, que va recuperar Oscar da Silva, va descartar Mike Tobey, Sergi Martínez i Oriol Paulí. A més de perdre, el Barça va deixar escapar el basket average directe contra l'Olympiacos.

El partit contra l'Olympiacos havia de ser una prova de foc per a un Barça que en les últimes setmanes havia mostrat alguns símptomes preocupants. Més que pels resultats, per les sensacions que l'equip transmetia. Quan és capaç de seguir el guió que té al cap, el conjunt culer fa patxoca. Quan no, la seva irregularitat s'accentua i el caràcter sembla apàtic.

El Barça va començar el partit jugant amb molta concentració, com si volgués oblidar la derrota de Saragossa. L'equip blaugrana va accentuar el seu joc col·lectiu per construir-se una diferència d'onze punts contra un rival que va encetar la nit amb percentatges de tir dolents (11-22). El segon quart va ser pitjor per als interessos del conjunt català, que va encaixar un parcial de 12-0 (23-22). Els visitants, que no van dominar el rebot, tan sols van poder anotar tres punts en set minuts (29-27).

L'Olympiacos va millorar la seva producció ofensiva en una segona meitat de domini local. La diferència del conjunt grec va anar creixent i el Barça es va quedar sense opcions de triomf en un últim quart que el rival va saber llegir millor.

El Fenerbahçe, següent repte

La setmana del Barça és de traca. Després del partit contra l'Olympiacos, l'equip blaugrana haurà de viatjar fins a Istanbul, on aquest divendres jugarà contra el Fenerbahçe.