Bàsquet - Eurolliga

Nikola Mirotic, heroi cada 48 hores

La regularitat de l'aler pivot s'ha disparat en unes últimes setmanes molt exigents

3 min
Nikola Mirotic

BarcelonaSer Nikola Mirotic no és fàcil, però ser-ho cada dia, encara menys. L'aler pivot montenegrí del Barça ha anotat almenys 10 punts en 24 dels 30 partits que ha jugat aquesta temporada i la seva regularitat s'ha disparat en les últimes setmanes. "Em sento molt bé, feliç. Estic jugant amb molta confiança i això és mèrit de l'equip, tant dels jugadors com del cos tècnic. Intento fer les coses cada dia el millor que puc i de vegades ho aconsegueixo i de vegades no, però el més important és donar una bona imatge. Crec que estic en el bon camí", assegura l'estrella culer.

El partit de Mirotic contra el Madrid va ser majúscul, però dos dies després va repetir exhibició a la pista del Lenovo Tenerife. "No vaig tenir un bon inici de temporada, però després he agafat ritme i crec que estic jugant el bàsquet que s'espera de mi. Tinc els peus a terra i sé que el meu millor bàsquet encara no ha arribat. Tinc aspectes per millorar, tant en atac com en defensa. El més important és seguir treballant i és el que vull fer", argumenta el jugador.

Nikola Mirotic i Audie Norris.

El Barça, que aquest dimarts (19 h, DAZN) visita l'Estrella Roja, afronta un tram molt exigent del calendari, ja que en deu dies ha de disputar cinc partits. "Hem de ser consistents, aquesta és la clau. Hem tingut bones ratxes, però també algunes desconnexions. El nostre entrenador sempre ens recorda que si volem jugar al Barça hem d'estar acostumats a jugar cada 48 hores. Hem d'estar preparats per jugar cada dos dies. Al Barça estàs exigit a guanyar cada dia, així que aquesta ha de ser la mentalitat. Tots hem de fer un pas endavant", diu Mirotic. El seu rendiment s'ha disparat coincidint amb les baixes de Nick Calathes i Cory Higgins, dos dels puntals d'un equip blaugrana que lidera l'Eurolliga. "Quan tens baixes tan importants, la responsabilitat augmenta. Jo necessito ser un exemple per a la resta", afegeix.

"Les coses no són com comencen sinó com acaben. El més important és tenir continuïtat i ser constant cada dia. Això no significa que cada dia anoti 20 punts, però sempre vull demostrar el meu caràcter, lluitar i no abaixar els braços. Aquesta temporada estic aportant moltes coses noves que no tenen a veure amb els aspectes ofensius. Em trobo bé físicament i el cos tècnic sap perfectament com utilitzar-me", assegura.

Buscant fórmules econòmiques

Al Barça estan encantats amb el rendiment de Mirotic, però continuen considerant que el contracte que li va signar Josep Maria Bartomeu està fora de qualsevol lògica de mercat i busquen fórmules amb el jugador per adaptar el compromís a la situació econòmica actual del club. Aquestes negociacions no estan afectant la connexió que Mirotic té amb els aficionats, que l'estimen amb bogeria. "La gent està molt involucrada amb la trajectòria de l'equip, especialment en els partits importants. Per a nosaltres és un jugador més", reconeix.

L'arribada de Dante Exum, que va signar un contracte temporal fins al 28 de febrer, ha millorat les possibilitats de Sarunas Jasikevicius. Mirotic beneeix el fitxatge de l'escorta australià. "Vaig jugar contra ell quan jo estava als Chicago Bulls i ell als Utah Jazz. És un grandíssim jugador que va tenir molt mala sort amb les lesions. Podeu veure que s'està adaptant molt ràpidament i contra el Madrid i el Tenerife ja va tenir bons minuts. Si continua evolucionant, ens ajudarà. Estem molt orgullosos de tenir-lo amb nosaltres", diu.

stats