Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet / ACB 12/12/2021

Expedient impecable del Barça com a visitant (60-75)

L'equip blaugrana supera un partit de brega a la pista del Lenovo Tenerife

2 min
Aaron Doornekamp i Rokas Jokubaitis

BarcelonaDesprés d’exhibir-se durant el clàssic de divendres, el Barça no es va esbravar contra un sempre incòmode Lenovo Tenerife (60-75). L’equip blaugrana va adaptar-se a un partit de brega i va dominar el rebot per sumar el seu onzè triomf a la Lliga Endesa. El conjunt culer es manté invicte com a visitant a l'ACB, on tan sols ha perdut dos partits com a local.

“Hem rebotejat molt bé. No hem estat frescos en les nostres decisions, però estic content perquè tenim un calendari molt complicat i l’equip ha assegurat el triomf”, va dir Sarunas Jasikevicius. Nikola Mirotic, que va sumar 18 punts en 19 minuts, i Nigel Hayes-Davis, que va anotar 14 punts, van ser els millors jugadors de l’equip català. L’entrenador lituà, que va tornar a tenir les baixes de Nick Calathes, Cory Higgins i Àlex Abrines, va fer debutar Dante Exum a la Lliga Endesa. L’escorta australià, un jugador que no necessita tenir la pilota a les mans per aportar coses positives, va començar el partit com a titular.

Després d’un primer quart igualat (15-14), el Barça va intentar apoderar-se del ritme de joc augmentant el seu nivell defensiu. L’equip blaugrana va dificultar els atacs d’un rival que tan sols va poder anotar 12 punts durant un segon període en què la renda visitant va créixer fins als nou punts (22-31). Entre els dos conjunts tan sols van anotar dos dels 19 triples que van intentar durant la primera meitat (27-33).

El Barça va aprofitar el seu domini en el rebot i la manca de punteria local per dominar el joc durant una segona meitat en què la diferència va arribar a ser de 18 punts contra un rival que va encaixar la seva segona derrota consecutiva a la Lliga Endesa. "Nosaltres no hem tingut encert en el tir exterior i, quan això ens passa, ens costa molt competir contra equips tan complets com el Barça", va analitzar Txus Vidorreta. Jasikevicius va poder donar descans a alguns dels jugadors que més minuts acumulen i l'equip blaugrana va tancar sense ensurts un partit complicat en un tram de calendari atapeït de compromisos de màxima exigència.

stats