Esports Bàsquet / ACB 11/12/2021

La Penya i el Baxi Manresa apropen la possibilitat d'una Copa amb tres catalans

Victòries contra el Betis i el Gran Canària

Pau Ribas

BadalonaEl Joventut i el Baxi Manresa han sumat aquest dissabte el seu vuitè triomf de la temporada i han augmentat les opcions de viure a Granada una Copa del Rei amb tres equips catalans.

El Joventut ha reaccionat a temps contra el Coosur Reial Betis i ha sumat la seva cinquena victòria en els últims sis partits a la Lliga Endesa (84-82). La Penya, que ha malbaratat un avantatge de 17 punts, ha arribat a l’últim minut amb el marcador empatat, però un triple de Joel Parra i tres tirs lliures de Pau Ribas han assegurat el triomf al Palau Olímpic.

La primera part del Joventut ha servit per allargar el malson del partit contra el Lietkabelis de Panevezys. La Penya ha malbaratat una renda inicial de nou punts i ha arribat al descans amb un desavantatge important. Sense la solidesa defensiva del primer tram de la temporada, l’equip verd-i-negre ha patit per trobar la seva personalitat habitual (34-43).

La reacció local ha arribat a cop de defensa i triple. La Penya n’ha tingut prou amb tres minuts per capgirar el resultat (47-46). Pau Ribas ha anotat 13 punts amb 4/5 triples en set minuts d’una efectivitat extrema que han descol·locat un Betis amb millors jugadors que consciència col·lectiva (57-50). La diferència del Joventut, que ha anotat 8 dels 12 triples que ha intentat durant el tercer període, ha crescut fins als 14 punts (67-53).

El conjunt badaloní ha arribat a tenir una diferència de 17 punts (70-53), però s’ha distret amb les decisions arbitrals i ha suat per tancar el partit contra un rival que no s’ha rendit i ha aprofitat els punts de Vitto Brown per igualar el marcador (78-78). L’equip verd-i-negre ha tancat la tarda amb un últim minut de bones decisions que li ha permès sumar el seu vuitè triomf de la temporada.

El Baxi Manresa, per la seva banda, s'ha endut la victòria a la pista del Gran Canària (80-82). Dylan Ennis ha fallat un triple sobre la botzina i Ismael Bako i Joe Thomasson han liderat l'anotació de l'equip bagenc en un partit molt complet que ha tornat a accentuar el joc col·lectiu. La mala notícia és que Guillem Jou s’ha lesionat.

Animat per la victòria al clàssic de divendres, el Barça visita aquest diumenge (18.30 h, #Vamos) la pista del Lenovo Tenerife.