Bàsquet - Eurolliga

Jasikevicius: "Estem matant els jugadors"

L'entrenador del Barça alerta dels riscos d'un calendari sense descansos

2 min
Sarunas Jasikevicius, entrenador del Barça

BarcelonaAbans d'entrenador, Sarunas Jasikevicius va ser jugador. I per això el tècnic del Barça entén perfectament el desgast que aquest mes de març ha significat per a la plantilla, que està disputant la cinquena setmana consecutiva amb tres partits. "El mes de març ha sigut de bojos. No pot tornar a passar més, és inacceptable. Hem vist equips amb molts jugadors lesionats. Estem matant els jugadors. El covid-19 no hi ajuda i el món té ara molts problemes, però el calendari s'ha embogit i és excessiu", opina el lituà.

El Barça ha disputat 13 partits en tan sols un mes. "Hem tingut molts partits i molts viatges. Ha sigut molt dur", reconeix Kyle Kuric, que recorda les baixes per lesió que té l'equip: aquest divendres (20 h, DAZN), per exemple, no podrà comptar amb Rokas Jokubaitis, Cory Higgins, Brandon Davies ni Pierre Oriola. En canvi, recupera Sertaç Sanli: "Si tot va bé, jugarà alguns minuts", diu Saras.

Entrenament del Barça

El gran objectiu de l'entrenador lituà és arribar al moment clau de la temporada en un bon moment de forma. "Nikola Mirotic està molt més tranquil i està fent les seves estadístiques sense forçar gaire ni sortir dels esquemes de l'equip, però ara comença la part més important de la temporada i necessitarem la seva millor versió", explica Jasikevicius. El rival d'aquest divendres és l'Olympiacos, que lluita amb el Reial Madrid i l'Olímpia de Milà per la segona posició de la temporada regular. "És un equip que mou molt bé la pilota i que encara depèn molt dels seus exteriors. Hem de pensar en nosaltres. Ens hem guanyat el dret de no haver d'anar com bojos a buscar un bon resultat, però hem de millorar el nostre joc i la forma física d'alguns jugadors", adverteix.

Rotacions al Pireu

Kuric confia que Jasikevicius farà moltes rotacions a Atenes. "És un partit perquè tots els jugadors tinguin minuts de joc. Veig l'equip bé, tot i que tenim jugadors lesionats", analitza el tirador. L’equip grec compta amb tres exblaugranes a les seves files: l’entrenador Georgios Bartzokas, Kostas Papanikolaou i Sasha Vezenkov, que és el seu màxim anotador amb 13,8 punts per partit.

stats