Lliga Endesa
Esports  /  Bàsquet 17/06/2014

"No sóc un prestidigitador, sóc un gestor": Francisco Roca explica el seu projecte ACB en 10 frases

El nou president executiu de l'ACB s'ha reunit aquest dimarts a Barcelona amb representants de 12 mitjans de comunicació, entre ells l'ARA, per explicar les línies mestres del seu projecte

àlex Gozalbo
1 min
Francisco Roca, president executiu de l'ACB / ACB PHOTO

BarcelonaFrancisco Roca, nou president executiu de l'ACB, s'ha reunit aquest dimarts a Barcelona amb representants de 12 mitjans de comunicació, entre ells l'ARA, per explicar les línies mestres del seu projecte.

1. "No tinc plans perfectament definits, però tinc algunes idees de com intentar retrobar l'interès dels aficionats. Els meus dos grans objectius són augmentar la qualitat del producte i incrementar els ingressos econòmics".

2. "L'ACB continuarà a Barcelona, però obrirà una oficina a Madrid".

3. "S'han perdut moltes oportunitats, però el bàsquet té una oportunitat per recuperar terreny. El producte no és dolent, però es pot millorar".

4. "Vull flexibilitzar les normes per ascendir a la Lliga Endesa, reduir les exigències, però el mèrit esportiu no és l'únic aspecte a tenir en compte. Hem de supervisar econòmicament els clubs i ajudar-los a avançar-se als problemes. Em preocupa el sistema de control econòmic. No estic disposat que els jugadors no cobrin".

5. "No volem ser els últims a assabentar-nos de tot".

6. "La clau és fer una bona anàlisi i després tenir un lideratge fort. Hem de definir una estratègia a dos anys vista per capgirar la tendència".

7. "Respecte al format de competició hi ha moltes idees, però no hi ha unanimitat. No es pot posar en marxa una estratègia a curt termini".

8. "La renovació del contracte amb TVE s'està negociant. Queden qüestions menors".

9. "Veig difícil importar mesures aïllades dels Estats Units".

10 "Encara no he parlat amb Beto Agustí, ho faré, però crec que tinc una idea de quins problemes va tenir. No sóc un prestidigitador, sóc un gestor. Tinc una capacitat executiva i resolutiva contrastada".

stats