Bàsquet - NBA
Esports Bàsquet 21/02/2021

Hores decisives per al fitxatge de Pau Gasol

i
Àlex Gozalbo
2 min
Pau Gasol

BarcelonaTot i que la idea inicial de Pau Gasol era trobar un equip a la NBA, el jugador català continua parlant amb el Barça per acabar la temporada a l’equip entrenat per Sarunas Jasikevicius i intentar arribar als Jocs Olímpics de Tòquio amb possibilitats de competir. El límit per concretar l’operació i que pugui ser inscrit a l’Eurolliga és dimecres a les 18 h. Tot i que l’esportista està molest per la filtració, el club blaugrana és optimista i pensa que l’operació s’acabarà tancant en les pròximes hores,

Gasol volia trobar una franquícia als Estats Units, on té previst continuar vivint quan acabi la seva etapa com a jugador. La negativa dels Golden State Warriors i dels Los Angeles Lakers va empènyer el jugador a obrir converses amb el Barça, el club que manté els seus drets a Europa. 

Un salari testimonial

L’operació té l’OK de la junta gestora, ja que el pressupost de la secció no es veuria modificat. El Barça es va estalviar diners amb la desvinculació de Thomas Heurtel. Una part van anar destinats al fitxatge de Léo Westermann, però el balanç encara és positiu per a la caixa culer. A més, Gasol signarà pel salari mínim que exigeix el conveni de l’ACB i la xifra que rebrà serà la part proporcional de 68.337 euros, és a dir, entre 24.000 i 30.000 euros.

Pau Gasol ha dedicat les últimes setmanes a entrenar-se al Woodside Priory School, un col·legi preparatori per anar a la universitat ubicat a Portola Valley, a Califòrnia. “Encara no estic preparat per tornar a la pista”, avisa el jugador, que vol ser prudent amb les expectatives que genera el seu fitxatge. Sergio Scariolo, entrenador de la selecció espanyola, va valorar l’opció de convocar-lo per disputar els partits de classificació per a l’Eurobàsquet 2022, però Gasol va preferir agafar un millor to competitiu.

La bona relació que Gasol manté tant amb Sarunas Jasikevicius i Nikola Mirotic com, sobretot, amb Joan Carles Navarro, a qui Joan Laporta vol ascendir dins de l’organigrama, va ser essencial per iniciar les converses amb el Barça.

stats