Lliga Endesa
Esports  /  Bàsquet 07/09/2015

"Això no és una feina, és un sentiment": l'adéu de Josep Vives en 10 frases

Jaume Arnau serà presentat aquest dimarts (20.00 h) com a nou president del Bàsquet Manresa

àlex Gozalbo
2 min
Josep Vives / LA BRUIXA D'OR MANRESA

ManresaJaume Arnau serà presentat aquest dimarts (20.00 h) al Nou Congost com a nou president del Bàsquet Manresa en substitució de Josep Vives. Repassem la trajectòria del mandatari sortint en 10 frases:

1. "Hi ha dies a la vida que saps que arribaran i no vols que arribin. Deixaré de ser el president del Bàsquet Manresa. No és fàcil de dir, però és més difícil de decidir. Això no és una feina, és un sentiment. Volia dir-ho molt abans, però hi ha hagut circumstàncies que ens han obligat a ajornar-ho".

2. "Els motius són difícils i complexos, però a la vegada són molt senzills. He fet un cicle molt llarg i el desgast és molt gran. Aquest és un club meravellós i és un honor ser-ne el president, però és extraordinàriament dur. Continuo estan molt il·lusionat, però les organitzacions necessiten renovar-se. És el que toca".

3. "Durant tots aquests anys ens hem de preguntar per què Manresa no pot tenir un club ACB, per què no podem competir amb equips de major pressupost o per què aquest somni no pot seguir sent realitat. Aquesta meravellosa anomalia que es diu Bàsquet Manresa ha de continuar durant molts anys més, és una bogeria que ha de seguir viva".

4. "Tots hem de sumar. Jo estic al servei d'aquest club, que és patrimoni d'aquest país. Aquesta és una cadira complicada, però és una cadira apassionant. El meu llegat l'haurà de valorar la gent, però jo he fet tot el que he pogut, no en sabem més. Hi ha cicles a la vida i tots necessitem relleus. És una cosa que demano al món polític; cicles no gaire llargs però intensos, en què tothom doni el millor que té a dins".

5. "Agradi i no, Catalunya és el bressol del bàsquet i d'això n'hem de fer bandera. No hem de tenir ni falsa modèstia ni complex de dir-ho clarament. Aquí el bàsquet és un esport que ve de sota, no prové d'una institució a la qual li ve de gust que sigui important a la seva ciutat".

6. "Estem en un procés de canvi del model de gestió de l'entitat, ens hem de reinventar constantment. Ens estem apropant als aficionats per debatre-hi la situació del club. La participació social és imprescindible i no ens ha de fer por. Hem de fugir de la bunquerització. No toca amagar-se a les trinxeres sinó sortir sense cap mena de protecció".

7. "El meu avi, que era el meu ídol, tenia un diccionari molt especial que tenia la 'p' de 'patir' però no la 'r' de 'rendir-se'. Algú que sap patir i mai es rendeix és imbatible".

8. "Accepto les crítiques, però ningú ens pot negar l'esforç bestial que hem fet durant aquests anys. Ens hi hem deixat la pell".

9. "Els clubs intentem donar petits moments de felicitat a les persones que ens segueixen. En un moment en què tots tenim molts maldecaps poder donar instants de felicitat a les persones, és molt important".

10. "El bàsquet necessita una solució estructural per no desaparèixer. Si no, ens quedarem sense esport català. No ens podem encomanar sempre a l’esforç de la societat civil i a la imaginació dels clubs per competir amb la resta de rivals.

'Bonus track'. "Des del punt de vista democràtic, l’estat espanyol no és gaire normal".

stats