El Madrid les passa magres per guanyar al Nou Congost (76-77)

Matt Janning ha fallat el triple guanyador

i
Àlex Gozalbo
Alberto Abalde

BarcelonaEl Baxi Manresa va fer un partidàs contra el Reial Madrid, però no va poder celebrar el seu partit número 1.500 a l’elit del bàsquet amb una victòria (76-77). L’equip blanc les va passar magres per guanyar al Nou Congost, on el conjunt local va tenir el tir definitiu per guanyar el partit. "Sap greu, però l'equip ha jugat amb esforç i mentalitat. Fa mal, però he de felicitar els meus jugadors per com han jugat", va dir Pedro Martínez.

Tot i les baixes de jugadors com Dani Pérez, Jonathan Tabu i Guillem Jou, el Baxi Manresa va competir molt bé contra el líder de la Lliga Endesa. L’equip bagenc va arribar a dominar el marcador per sis punts de diferència durant el segon període (25-19). El Reial Madrid es va posar les piles i va aconseguir construir-se una diferència sòlida, però lluny de rendir-se el conjunt local va picar pedra per ajustar el marcador.

El Baxi Manresa, que va recuperar un desavantatge de 12 punts, va empatar el marcador a l’últim minut (73-73). Sense l’espurna creativa i l’encert en el tir de tres punts d’altres dies, l’equip blanc va suar per apuntar-se el seu 26è triomf en 27 partits. Nico Laprovittola va anotar dos tirs lliures a set segons del final i Matt Janning va fallar el triple final. Usman Garuba va sentenciar amb dos llançaments extra i el triple de Dani Garcia sobre la botzina tan sols va servir per arrodonir el resultat.

El Barça i la Penya, aquest diumenge

El Barça i el Joventut tanquen aquest diumenge una setmana amb tres partits. L’equip blaugrana rep l’Urbas Fuenlabrada (12.30 h, Movistar Deportes), que estrena el català Josep Maria Raventós com a entrenador principal. La Penya juga al Palau Olímpic contra el Coosur R. Betis (17 h, Movistar Deportes 2). Carles Duran no podrà comptar amb Xabi López-Arostegui ni amb Neno Dimitrijevic, que se sumaran a les baixes de Demetrius Jackson i Arturs Zagars.