La Penya envia el Barça al racó de pensar (72-63)

Un Joventut valent deixa l’equip blaugrana a una derrota de l’eliminació

i
Àlex Gozalbo
Ante Tomic i Brandon Davies

BadalonaLa versió més terrenal del Barça va perdre contra el Joventut de Badalona (72-63) en el derbi més defensiu que es recorda. La Penya va jugar amb valentia i grandesa per endur-se una victòria amb la qual poca gent comptava. L’equip blaugrana va tenir un partit incòmode i es va situar a una derrota de l’eliminació. El culpable va ser un conjunt verd-i-negre que va protagonitzar una nit màgica, de les d’abans.

El partit va comptar amb 1.000 aficionats a les graderies del Palau Olímpic. La Penya, un dels clubs que durant tota la temporada amb més dedicació han treballat el retorn de públic al seu pavelló, va tenir una recompensa merescuda. Els socis del club verd-i-negre que van aconseguir localitat van seguir fil per randa totes les mesures de seguretat i van tornar a tenir un comportament modèlic. La rauxa dels seguidors del conjunt badaloní va engrescar els jugadors entrenats per Carles Duran, que van obrir el partit amb un parcial de 14-3. Els locals van accelerar el seu joc i van intensificar el nombre de llançaments de tres punts per intentar agafar a contrapeu el Barça. La tàctica va funcionar i va obligar Jasikevicius a demanar un temps mort, però la reacció visitant va trigar a arribar (20-5).

El pas dels minuts es va convertir en un repte per a l’atac del Joventut de Badalona, que va trigar més de set minuts a anotar la seva primera cistella en joc durant el segon període. L’equip blaugrana va aprofitar la sequera local per reduir la diferència (25-24), però la seva anotació tampoc era per tirar coets. Les defenses van anar diluint uns atacs poc inspirats. Els percentatges d’encert dels dos equips es van desplomar en un segon quart en què entre els dos conjunts tan sols van poder anotar 22 punts (31-27).

El Barça fa setmanes que va perdent jugadors de la rotació i ahir, de nou amb la baixa de Nick Calathes, la plantilla li va quedar curta a un Jasikevicius que tan sols va utilitzar deu jugadors contra una Penya que va competir conscient de la seva situació límit. Tot i lesionar-se, Neno Dimitrijevic va saltar a la pista per jugar una segona meitat en què Duran va tornar a incomodar l’atac culer amb constants canvis defensius.

Més pendent de les decisions arbitrals que de les instruccions tàctiques, els jugadors del Barça es van sentir incòmodes durant tota la nit. A 12 minuts del final, l’equip blaugrana perdia per deu punts de diferència (49-39). La Penya va jugar amb grandesa un tram final ple de nervis en què el conjunt visitant va buscar la remuntada amb més caràcter que encert.

El Lenovo Tenerife, classificat

El Lenovo Tenerife, que ahir va eliminar l’Hereda San Pablo Burgos (68-92), va aconseguir el seu bitllet per a les semifinals de la Lliga Endesa (2-0). El veterà Marcelinho Huertas, que va sumar 20 punts i 9 assistències, va liderar el triomf insular. L’adversari del Reial Madrid es coneixerà aquesta nit (22 h, #Vamos), quan el València Basket i el TD Systems Baskonia jugaran el tercer partit de la seva eliminatòria (1-1).