BÀSQUET
Esports Bàsquet 07/05/2015

Scariolo torna a dirigir la selecció espanyola de bàsquet

La Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) ho ha confirmat aquest dijous al matí i l'italià serà presentat al migdia

Efe
1 min
Sergio Scariolo, durant un temps mort.

MadridL'italià Sergio Scariolo (Brescia, 1961) tornarà, dos anys després, a entrenar la selecció espanyola de bàsquet, amb la qual en la seva anterior etapa va aconseguir guanyar dos campionats d'Europa i la medalla de plata als Jocs Olímpics de Londres. La Federació Espanyola ha confirmat aquest dijous al matí que Scariolo serà presentat al migdia a Madrid com a nou seleccionador.

Abans del seu pas per la selecció espanyola, el que va ser primer tècnic italià que arribava al bàsquet espanyol s'havia proclamat campió de Lliga en dues ocasions (Reial Madrid 2000 i Unicaja 2006) i de la Copa del Rei en altres dos (Tau Vitòria 1999 i Unicaja 2005).

Scariolo va substituir al capdavant de la selecció a Aíto García Reneses i va estar en el càrrec entre febrer de 2009 i novembre de 2012, compatibilitzant el càrrec, al principi, amb la direcció tècnica del Khimki rus i, en la seva etapa final, amb la de l'Armani Milà.

En aquests dos anys i mig, la selecció va aconseguir l'or en l'Eurobasket de Polònia 2009 en vèncer a la final Sèrbia (85-63) i va repetir èxit dos anys després a l'Europeu de Lituània en superar França en la final per 98 -85. Entremig, l'equip només va poder ser sisè al Mundial de Turquia 2010.

Després de la meritòria plata olímpica de Londres 2012, aconseguida el 12 d'agost davant Estats Units (107-100), el 28 de novembre d'aquest any -al·legant que necessitava dedicar més temps a la seva família- l'italià va renunciar al lloc de seleccionador, en el qual el va succeir Juan Antonio Orenga, un dels seus ajudants.

stats