Eurobasket
Esports Bàsquet 12/09/2013

La selecció espanyola es complica el pas a quarts amb una derrota contra Grècia (79-75)

Marc Gasol, carregat amb tres personals a l'inici del primer quart, no ha pogut salvar l'equip d'Orenga tot i ser decisiu per donar emoció al final

Efe / Ricardo Molinelli

LjubljanaLa selecció espanyola ha començat de la pitjor manera possible la segona fase de l'Eurobàsquet d'Eslovènia en perdre a Ljubljana contra Grècia per 79-75, i es complica la classificació per als quarts de final. L'equip espanyol es queda sense marge d'error i davant Finlàndia, dissabte, i davant Itàlia, dilluns, haurà de guanyar per complir amb l'objectiu.

Grècia i Espanya són dos equips que es respecten i això ha quedat clar des del primer moment, encara que han sigut els espanyols els primers que es s'han avançat al marcador, amb una cistella de Marc Gasol i un triple de José Manuel Calderón. 0-5 al minut 1.15.

Les defenses dels dos equips no han permès alegries ofensives i la selecció espanyola ha pogut mantenir avantatges relativament còmodes. La primera nota negativa ha arribat amb la segona personal de Marc (6-12, minut 5.30), però el pivot de Memphis ha seguit en pista.

La tercera personal de Marc Gasol ha arribat massa aviat, al minut 8.40 (14-24), i aquesta acció ha condicionat el partit. Vassilis Spanoulis, l'estrella grega, ha estat ben controlat per Ricky Rubio i Sergio Llull i ha arribat al final del quart amb només tres punts anotats de tirs lliures.

En el segon quart i amb Marc Gasol al banc per les tres personals, el panorama ha canviat radicalment. Juan Antonio Orenga ha intentat blindar l'equip amb una zona i en aquesta situació ha crescut Spanoulis per anotar cinc punts seguits i aconseguir el primer avantatge grec (37-34, min. 18). Amb 6 dels 9 triples grecs en el segon període ha quedat clar que la zona ha sigut un autèntic fracàs.

El retorn de Marc en el tercer quart ha canviat la cara de l'equip. La defensa ha millorat, ha tornat a eclipsar l'atac grec i sempre amb el risc permanent de la quarta falta de Marc Gasol s'ha començat a intuir un nou partit.

Amb la inestimable ajuda de Víctor Claver en defensa, un dels millors partits de l'aler amb la selecció, i la de Rudy en atac, el capità ha assumit la responsabilitat durant molts minuts. Marc s'ha carregat l'equip a l'esquena i ha sigut l'únic anotador, 11 punts consecutius, des del 46-46 (min. 27) fins al 50-57 (min. 29).

Al final del tercer quart, 52-57 i millors sensacions espanyoles. Però un altre triple de Spanoulis ha tornat a apropar als grecs en el marcador i pocs segons després ha tornat a aparèixer amb una penetració.

El partit ja estava en els minuts calents i, a falta de quatre minuts, 64-64, Claver ha fet la cinquena falta personal. Bourousis ha inclinat la balança amb quatre punts seguits, 68-64, i Espanya s'ha bloquejat. Spanoulis ha dirigit la seva Grècia amb braç ferm i l'equip espanyol no ha pogut evitar que la victòria se li escapés. Ara ja no té marge d'error possible en els dos partits que li queden.