L’Spar Girona es queda a dos pams de la ‘final four’ (71-65)

i
Àlex Gozalbo
Les jugadores de l'Spar Girona, a Salamanca

BarcelonaUn Spar Girona ple de coratge no va poder aconseguir la gesta i es va quedar sense bitllet per a una final four de l’Eurolliga que va merèixer tant com el rival. El Perfumerías Avenida va fer bona la renda de vuit punts del partit de dimecres i es va assegurar la classificació amb un triomf ajustat (71-65). L’equip gironí va arribar a tenir un avantatge de set punts, però no va ser capaç de completar una missió molt difícil a Salamanca. Frida Eldebrink (16 punts) va ser la màxima anotadora del conjunt visitant, que ho va intentar fins al final.

El primer quart de l’Spar Girona no va ser bo. Massa pilotes perdudes i problemes de faltes personals de les jugadores interiors van impulsar les opcions de victòria del Perfumerías Avenida, que es va construir un avantatge de 8 punts (23-15). Alfred Julbe va saber alterar el ritme de joc gràcies a una gran varietat de recursos defensius que se li van ennuegar al conjunt de Salamanca. Un parcial de 0-14 va fer somiar les jugadores de l’equip català. La màxima renda visitant va ser de set punts (25-32).

El tercer quart va col·locar els dos equips en una situació incòmoda, ja que tant Julia Reisingerova com Tiffany Hayes van cometre la seva quarta falta personal. El Perfumerías Avenida va saber gestionar millor aquest contratemps i va arribar als últims deu minuts amb un escenari favorable (54-52). Sense energia a la recambra, l’Spar Girona no va ser capaç de canviar el ritme del partit i els minuts es van anar acumulant.

Les pèrdues de pilota (15) van ser una llosa per a l’equip català, que va buscar la remuntada amb més coratge que forces contra un rival que aquesta vegada no va defallir. Animat pels seus aficionats, el Perfumerías Avenida va mantenir un rendiment més regular i va arribar al tram final amb la paella pel mànec. Tot i els esforços de l’Spar Girona, la victòria i la classificació es van quedar a Salamanca.