Bàsquet
Esports Bàsquet 07/06/2022

Els Warriors de Curry volen treure petroli a Boston

Les finals de la NBA tornen a Massachusetts 14 anys després amb 1-1 entre els Golden State i els Celtics

Oriol Cartró
3 min
Kevon Looney dels Golden State Warriors intenta encistellar davant de Daniel Theis dels Boston Celtics durant el segon partit de les finals de l'NBA 2022

BarcelonaLes finals de la NBA entre els Golden State Warriors i els Boston Celtics viatgen cap a la capital de Massachusetts aquest dijous a la matinada (3 h, #Vamos) després d'una sèrie igualada a San Francisco, on s'han vist les dues cares de cada conjunt en els dos primers partits. Unes finals a les quals ningú esperava que arribessin aquests dos equips, sobretot després del nivell dels Celtics, fregant un rècord negatiu al gener, i uns Warriors incerts per la tornada de Klay Thompson, després de dues lesions consecutives que l'han deixat fora de competició en les dues últimes temporades, però amb un sorprenent Jordan Poole, designat tercer membre dels Splash Brothers.

En el primer partit, Boston va donar la campanada al Chase Center, després de remuntar un total de quinze punts en l'últim període amb un parcial de 16-40. Tot i la patacada monumental de l'equip californià al primer partit, els Warriors van saber reaccionar en el segon partit de la sèrie i no van cometre els mateixos errors.

Al ritme de Curry

Stephen Curry va dirigir el seu equip en un gran tercer quart, després d'arribar al descans amb un 52-50 a favor de Golden State, amb un parcial de 35-14. El base va fer una autèntica exhibició amb 29 punts, 6 rebots i 4 assistències, i és que Curry, a més de voler aconseguir el seu quart anell com a campió de la NBA, després dels de 2015, 2017 i 2018, també aspira a guanyar el seu primer MVP de les finals.

Curry necessitarà l'aportació dels seus companys, i especialment la del seu company d'orquestra durant aquests últims anys, Klay Thompson. L'aler ha tingut els seus alts i baixos durant tota la temporada intentant agafar el ritme de competició perdut en els dos últims anys, i és que només va aconseguir 11 punts en el segon partit amb un pobre 21% en tirs de camp. Jugadors com Andrew Wiggins o Draymond Green han de ser essencials en aquests dos partits a Boston perquè l'eliminatòria tingui un color favorable quan torni cap a San Francisco. I l'encert de Jordan Poole també serà clau en la creació de joc.

La necessitat dels 'Ja' i la defensa

Per la seva banda, els Celtics volen aprofitar la màgia del TD Garden i, sobretot, l'eficiència de les seves estrelles, Jayson Tatum i Jaylen Brown. Tot i la victòria en el primer partit, Tatum no va estar encertat en els llançaments, amb un 17% en tirs de camp. Va acabar amb 12 punts, però va dirigir l'equip prou bé amb 13 assistències. Mentrestant, Brown va tenir un percentatge baix d'encert en el segon partit, amb un 29%. A més, també necessitaran centrar-se en la defensa i la intensitat, dos aspectes clau que han caracteritzat Boston en aquest tram final de temporada. Els Celtics van permetre la menor quantitat de punts per joc a la temporada regular amb 104,5, a més de liderar la lliga en rating defensiu, i en aquests play-off només han estat superats pels Milwaukee Bucks en aquest apartat, l'equip que van eliminar a les semifinals de la Conferència Est.

Als Warriors aquest punt físic i defensiu el podrà aportar Gary Payton II, que va reaparèixer al segon partit després d'estar més d'un mes de baixa per culpa d'una fractura al colze que es va fer en l'eliminatòria contra els Memphis Grizzlies a les semifinals de la Conferència Oest. Payton ha sigut un home clau a la rotació de Steve Kerr durant tota la temporada, i haurà de cobrir una més que possible baixa d'Andre Iguodala, que ja no va jugar al segon partit per problemes al genoll dret.

Els Golden State s'han sabut aixecar després del cop dur del primer partit amb un gran joc col·lectiu al segon, i volen tornar a regnar a la millor lliga de bàsquet del món, després d'uns anys de pausa. Tot i això, els Celtics no ho posaran gens fàcil, sobretot al Garden, amb l'objectiu posat en aconseguir el seu divuitè anell, catorze anys després del dissetè. Això suposaria que destronarien els Lakers a la classificació de les franquícies amb més títols. Les finals de la NBA no han fet res més que començar.

stats