LLIGA DE CAMPIONS
Esports 20/03/2015

El Bayern de Guardiola, satisfet d’haver evitat els rivals de la Lliga espanyola

El tècnic català avisa de la qualitat d’un Porto que no ha perdut cap partit a la Champions

Isaac Lluch
2 min
Pep Guardiola, amb la samarreta / @FCBayern

Munic“Deixa’m provocar-te. Hauries preferit que t’hagués tocat el Madrid o l’Atlètic...”. El cap de premsa del Bayern, Markus Hörwick, va fer broma amb Pep Guardiola així que va començar la roda de premsa de valoració del sorteig dels quarts de final de la Lliga de Campions. “Bé, tots els equips es mereixen ser aquí”, va sortir al pas somrient el tècnic del Bayern. “L’Atlètic és fort i Madrid i Barça tenen jugadors extraordinaris, poden fitxar els millors. Però tots els rivals tenen la seva qualitat”, va resumir l’entrenador català.

A ningú del club bavarès li va resultar fàcil amagar certa satisfacció per encreuar-se amb el Porto, no tant per desconsiderar el potencial del conjunt portuguès, sinó per haver evitat els rivals més perillosos.

Guardiola va admetre que ja té força estudiat el Porto, ja que en la primera fase va compartir grup amb el Xhaktar Donetsk, rival eliminat pel Bayern als vuitens de final. “És un conjunt físicament fort, amb jugadors brasilers, ràpids al davant com Tello, a qui conec bé, amb un davanter fort com Jackon. Tenen també el lateral Danilo, pròxim jugador del Madrid, i Casimiro. No han perdut cap partit a la Champions i això significa que ho estan fent bé”, va analitzar Guardiola.

També amb visible satisfacció van rebre el sorteig els pesos pesants de la plantilla. “El Porto vol tenir també sempre la pilota i ja ha demostrat la seva classe, però nosaltres som el Bayern i tenim grans objectius”, va valorar Phillip Lahm. “Els portuguesos es van classificar de forma pletòrica contra el Basilea (4-0), però ens prenem amb seriositat qualsevol ronda”, va apuntar Thomas Müller, mentre el director esportiu, Matthias Sammer, va advertir que el Bayern ja era favorit en la final de la Copa d’Europa de 1987 contra el Porto i van ser els portuguesos qui la van guanyar (2-1).

La candidatura de Figo

Guardiola va admetre que li fa il·lusió retrobar-se amb el tècnic del Porto, Julen Lopetegui, amb qui va coincidir de jugador al Barça. En el context que el Bayern ha de viatjar a Portugal, l’entrenador de Santpedor va ser preguntat per un altre vell conegut, Luis Figo, que ha presentat candidatura a presidir la FIFA. “Es bo per al futbol que la gent que pot decidir això tingui més opcions. Hi ha diversos candidats. Figo és jove, té una gran experiència en el futbol i bon feeling pels jugadors. Li desitjo el millor”, va comentar. Sense promocionar directament la candidatura de Figo, Guardiola va tenir paraules amables per al seu excompany al Barça. “Si està a Porto li faré una bona abraçada. Tenim una bona relació després de jugar molts anys plegats”, va concloure.

stats