Volta a Catalunya
Esports 26/03/2014

Brailsford: “L'objectiu de Froome és no perdre temps”

El mànager general de l'equip Sky treu pressió sobre el vencedor de l'últim Tour abans de començar la primera etapa de muntanya de la Volta a Catalunya

Albert Rabadan
2 min
Chris Froome, en un moment de la segona etapa a la Volta a Catalunya

BanyolesLa Volta a Catalunya arriba aquest dimecres als Pirineus, i ho fa amb una etapa acabada a La Molina (5,3 km al 6% de desnivell mitjà). Abans, els ciclistes hauran de superar l'alt de Coubet (1a categoria) i l'alt de la Creueta (categoria especial), que es coronarà a 63 km de la línia de meta.

Una de les grans incògnites serà el nivell de Chris Froome (Sky), el guanyador de l'últim Tour de França, que no competeix en una etapa de muntanya des de la seva victòria al Tour d'Oman al mes de febrer. Posteriorment, va ser baixa d'última hora a la Tirrena-Adriàtica, on es va exhibir el seu rival Alberto Contador, per una petita lesió a l'esquena, segons va comunicar el seu equip.

David Brailsford, el mànager general de l'equip Sky, ha dit a l'ARA a la sortida de la tercera etapa a Banyoles que Froome “està bé, però porta ja moltes setmanes sense competir". "Així que aquesta cursa serà una bona oportunitat per començar a rodar i provar-se en el escenaris de muntanya”, explicava el britànic.

Preguntat sobre si Sky voldrà portar el control de la cursa com sol fer, Brailsford no ha volgut avançar res: “Nosaltres ens mantindrem fidels en el nostre plan. Perquè en tenim un, imagino que com la resta d'equips”, ha dit somrient. “Però com passa sempre a les curses espanyoles, Movistar serà clau i de ben segur que voldran prendre la iniciativa. També estic segur que l'equip Tinkoff tindrà alguna cosa a dir donat l'estat de forma de Contador”, ha predit.

Per últim, ha volgut treure l'etiqueta de favorit per guanyar al líder del seu equip: “Estarem a l'expectativa de com es desenvolupa l'etapa, però l'objectiu d'avui està en no perdre temps”, ha conclòs.

stats