Ral·lis
Esports 21/10/2013

El Ral·li Catalunya garanteix espectacle més enllà del títol mundial

Aquest dilluns s'ha presentat oficialment la penúltima prova del certamen, que comença divendres a la catedral de Barcelona i s'acaba diumenge

Martí Molina
1 min

BarcelonaAquesta setmana es disputa el Ral·li Catalunya-Costa Daurada, penúltima prova del Mundial de l'especialitat. Una cursa que aquest dilluns s'ha presentat oficialment a la seu del RACC, l'entitat organitzadora del ral·li.

Malgrat que el títol ja està decidit a favor del francès Sébastien Ogier, el RACC ha volgut posar èmfasi en l'espectacle que garanteix una cursa com aquesta, on els seguidors poden veure passar de ben a prop els vehicles a tota velocitat per carreteres secundàries.

El 'Catalunya' tornarà a ser mixt, amb trams d'asfalt i trams de terra, tot i que la principal novetat d'aquest any serà que els dos primers dies els pilots conduiran sobre asfalt i el diumenge ho faran per pistes, combinant en un dels trams les dues superfícies. Aquest fet obliga els equips a canviar la configuració del cotxe d'un dia per l'altre, i afegeix emoció fins al final, ja que les posicions es poden intercanviar amb certa facilitat en l'últim dia de la prova. "Sabem que hi ha hagut crítiques a aquesta decisió, però volem que hi hagi emoció fins al final", ha explicat Sebastià Salvador, president del RACC.

El Ral·li Catalunya-Costa Daurada comença aquest divendres des de la catedral de Barcelona, on tindrà lloc la sortida oficial –l'any passat va ser també el punt de sortida, tot i que va ser un inici simbòlic, ja que els trams cronometrats començaven el dia següent. Els pilots sortiran a partir de les 6 de la tarda i es desplaçaran als trams per iniciar la cursa, amb una primera jornada nocturna. Les dues següents (dissabte i diumenge) seran de dia.

stats