Mundials de ciclisme
Esports 25/09/2011

Rod Ellingworth, el mentor de Cavendish, ja preveia la victòria l'any 2008

La federació britànica treballa amb una acadèmia iniciada l'any 2003 per obtenir uns resultats en el ciclisme en ruta que s'han materialitzat amb el mundial de Cavendish

Albert Rabadan
2 min
El ciclista David Millar ha compartit a Twitter una foto amb l'artífex del projecte britànic, Rod Ellingworth

BarcelonaQuan Mark Cavendish va començar a presentar-se a la primera línia mundial, guanyant etapes a l'esprint del Giro d'Itàlia 2008, ja va deixar anar declaracions sorprenents: "Això és gràcies a Rod Ellingworth, que sempre ha cregut en mi. Si no fos per ell, ara seria un gras empleat de banca". Ellingworth, un exciclista, encapçala des de l'any 2003 el projecte olímpic de joves ciclistes britànics que està donant ara els seus resultats.

Concretament era a l'any 2008 quan, en un reportatge a la revista Cycling Weekly, es va posar nom al que anomenaven The Project Rainbow Jersey ("el projecte del mallot de l'arc de Sant Martí", el que rep el campió del món), que pretenia portar l'esprintador de la Illa de Man cap al títol mundial amb l'actual generació de ciclistes britànics. "Sí, volem guanyar en dos o tres anys, així que hem de començar a pensar-hi ara", alertava l'actual director de l'equip Sky, Dave Brailsford.

En aquell temps, ja treballaven amb el grup actual, entrenant la preparació d'esprints. "Ho tenim estructurat, però informal. Els que ja són professionals vénen quan poden, depenent dels seus compromisos amb els equips", explicava Ellingworth. "Ningú creu que puguem guanyar. Sabem que hem d'esperar un circuit que s'adapti a les possibilitats de Cavendish. Hem sentit que a Melbourne han afegit una pujada dura, però tant el mundial de 2011 com els Jocs Olímpics pot guanyar-los".

Cavendish, en les seves declaracions tot just acabar la prova, també ha destacat el paper del seu equip: "no tan sols avui, sinó que han treballat tot l'any per poder tenir vuit places. Estic orgullós d'ells", apuntava. Acusat moltes vegades de prepotent, el nou campió del món és definit pel seu mentor com una persona molt "emocional", però que "és un plaer treballar amb ell. Quan s'asseu a parlar és molt seriós sobre les seves possibilitats i treballa molt fort per aconseguir-les". I, al mundial de Copenhaguen, ho han aconseguit.

stats