TOUR
Esports 03/07/2013

Cavendish s'estrena en el Tour de França 2013 a la cinquena etapa

L'esprintador britànic supera a l'esprint al noruec Edvald Boason Hagen i a l'eslovac Peter Sagan, que per tercer dia consecutiu queda a prop de la victòria. Gerrans segueix líder

Albert Rabadan
1 min

BarcelonaEl gran dominador dels esprints del Tour de França en els darrers anys, els britànic Mark Cavendish (Omega Pharma-Quick Step), ha trigat cinc dies a trobar la victòria en aquesta edició. L'excampió del món ha alçat els braços aquesta tarda a Marsella, superant Boasson Hagen i, un dia més, Peter Sagan, el guanyador de la regularitat l'any passat.

Aquesta ha estat la jornada en què l'escapada del dia ha tingut més a prop jugar-se l'etapa. Un grup format pel kazakh Alexey Lutsenko, Kevin Reza (els dos que més han aguantat, fins a uns 5 km per meta), el campió japonès Yukiya Arashiro i Thomas De Gendt ha obligat a l'equip del líder Simon Gerrans, Orica-GreenEdge, i als dels esprintadrors, esforçar-se de valent en els últims 50 km, en què han mantingut sempre distàncies perilloses.

D'aquesta manera, Cavendish es col·loca a una sola victòria de ser el tercer ciclista de la història en guanyar més etapes del Tour de França. Cav en suma 24, per les 25 del ciclista dels anys 30 André Leducq. Per davant encara quedarien dos llegendes com Eddy Merckx (34 victòries) i Bernard Hinault (28).

Classificació de l'etapa

1r Mark Cavendish (Omega Pharma) 5h 31' 51”

2n Edvald Boasson Hagen (Sky) m.t.

3r Peter Sagan (Cannondale) m.t.

4t André Greipel (Lotto-Belisol) m.t.

5è Roberto Ferrari (Lampre-ISD) m.t.

Classificació general

1r Simon Gerrans (Orica-GreenEdge) 18h 19' 15”

2n Daryl Impey (Orica-GreenEdge) m.t.

3r Michael Albasini (Orica-GreenEdge) m.t.

4t Michael Kwiatkowski (Omega Pharma) a 1”

5è Sylvain Chavanel (Omega Pharma) a 1”

stats