TOUR 2011
Esports 04/07/2011

El nord-americà Tyler Farrar (Garmin-Cérvelo) s'emporta el primer esprint del Tour de França

La tercera etapa del Tour de França 2011 ha portat la primera arribada massiva, en què Farrar ha gaudit d'un gran treball d'equip per vèncer

Albert Rabadan
2 min
Tyler Farrar entra victoriós a la meta de la tercera etapa del Tour de França

BarcelonaTyler Farrar (Garmin-Cérvelo) ha estat el més ràpid al primer esprint massiu del Tour de França 2011, en l'etapa acabada a Redon. El corredor nord-americà ha pogut tenir un gran equip a la seva disposició als últims quilòmetres, fins i tot amb el líder de la cursa Thor Hushovd llançant l'esprint vestit amb el mallot groc. D'aquesta manera, ha fet honor al seu país en el dia de la Independència Nacional, el 4 de juliol.

L'escapada protagonista del dia ha estat formada per José Iván Gutiérrez (Movistar), Rubén Pérez (Euskaltel), Maxime Bouet (Ag2r), Niki Terpstra (Quick Step) i Mickael Delage (FDJ), que han mantingut la unitat fins que l'excampió espanyol de Movistar s'ha mostrat combatiu i s'ha quedat sol amb Delage a menys de 20 quilòmetres per la línia de meta. El pilot ha arribat a patir algunes sorpreses, com els talls d'Ivan Basso (Liquigas) i Vladimir Karpets (Katiuixa), però que finalment s'han reintegrat al gran grup.

Els atacs sorpresa dels últims quilòmetres com els de l'alemany Danilo Hondo (Lampre-ISD) a 3km pel final no han evitat l'esprint, en què ha quedat segon el francès Romain Feillu (Vacansoleil), que venia remuntant, i tercer el campió espanyol José Joaquín Rojas (Movistar). Farrar ha dedicat la victòria al seu gran amic Wouter Weylandt, mort al passat Giro d'Itàlia, formant una "W" amb les mans.

p { margin-bottom: 0.21cm; } Tour de França, tercera etapa (Olonne-sur-Mer – Redon, 198km):

1r Tyler Farrar (Garmin-Cérvelo) 4h40'21”

2n Romain Feillu (Vacansoleil-DCM) m.t.

3r José Joaquín Rojas (Movistar) m.t.

4t Sébastien Hinault (Ag2r) m.t.

5è Mark Cavendish (HTC-Highroad) m.t.

(…) 97è Juan Antonio Flecha (Sky) m.t.

Classificació general provisional:

1r Thor Hushovd (Garmin-Cérvelo) 9h46'46”

2n David Millar (Garmin-Cérvelo) m.t.

3r Cadel Evans (BMC) a 1”

4t Geraint Thomas (Sky) a 4”

5è Linus Gerdemann (Leopard-Trek) a 4”

(…) 8è Andy Schleck (Leopard-Trek) a 4”

69è Alberto Contador (Saxo Bank) a 1'42"

94è Juan Antonio Flecha (Sky) a 2'34"

stats