MOTOCICLISME
Esports 09/06/2015

El Circuit espera aplegar 100.000 espectadors per al GP de MotoGP d'aquest cap de setmana

El director del Circuit, Salvador Servià, ha anunciat que plega després de quatre anys

Nuria García
2 min
Els assistents a l'acte de presentació del GP de MotoGP / JORDI BEDMAR / PREMSA GENERALITAT

BarcelonaAquest cap de setmana se celebrarà al Circuit de Barcelona-Catalunya el GP de Motociclisme i aquest dimarts la cursa ha estat presentada al Pati de Carruatges del Palau de la Generalitat. Salvador Servià, director del traçat català, s'ha mostrat optimista: "Pensem millorar en molts aspectes. Si no arribem als 100.000 espectadors, ens hi aproparem molt. No teníem tanta gent des del 2008", ha dit. El director ha explicat que plega després de quatre anys al capdavant de la instal·lació: "Marxo deixant un gran llegat i un gran equip humà", ha afegit.

Carmelo Ezpeleta, conseller delegat de Dorna, l'empresa organitzadora del Mundial, ha dit que la cursa catalana és, pel que fa a "l'organització i el recolzament", "un dels millors Grans Premis".

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha assegurat que l'acte de presentació ha de servir "per acabar d'animar la gent" i que, per tant, aquest cap de setmana "el Circuit llueixi com en les millors gales i tinguem el millor Gran Premi dels últims anys". "El Circuit de Barcelona-Catalunya està reportant un munt d'activitat econòmica, no només al Vallès. Reporta molta feina al sector de l'hostaleria, de la restauració... i això és gràcies a l'activitat que genera el Circuit. No hem d'oblidar mai quins són els pulmons d'oxigen que ens ajuden", ha afegit.

"Marca la diferència tenir un grup tant nombrós de persones que estan en la primera línia. Marquem la diferència amb la llengua, la cultura i la identitat, però també amb el talent i la trajectòria d'aquests pilots a nivell europeu i mundial. Ells fan que Catalunya, contra pronòstic per ser un petit país com el nostre, estigui en la primera línia a nivell mundial", ha comentat. Mas ha tingut paraules d'agraïment cap a Servià: "T'agraeixo la feina. Segur que des d'un altre lloc seguiràs treballant pel circuit".

Homenatge a Joan Moreta

"Joan Moreta tindrà una plaça al Circuit de Barcelona-Catalunya", ha dit Carmelo Ezpeleta. Moreta, un dels impulsors de la base del motociclisme català, va morir aquest any i d'aquesta manera el circuit l'homenatjarà.

Els pilots esperen oferir un bon espectacle

Els pilots esperen oferir un bon espectacle aquest cap de setmana. Maverick Viñales, pilot de Suzuki, ha dit: "Estic molt content. Ho estem fent molt bé, estem evolucionant una moto nova. Hem de fer el millor amb la moto que tenim i aviat estarem més endavant". Aleix Espargaró, company seu a Suzuki, ha comentat: "A veure si surt un bon GP. Estem satisfets de com hem començat, a veure si podem seguir creixent". El seu germà Pol, afònic després de viure a Berlín la final de la Champions animant el Barça, ha dit: "Córrer a casa et dóna una energia extra. Farem el màxim, intentarem millorar el que vam fer l'any passat".

Marc Márquez espera poder capgirar la situació d'aquest principi de temporada i ha recordat els èxits de l'any passat: "A veure si a Montmeló, amb l'ajuda de l'afició, podem tenir aquesta empenta i girar la truita. Amb ganes d'intentar repetir el resultat de l'any passat. Va ser un diumenge molt especial. Vam guanyar el meu germà i jo i va ser un dels moments més especials de l'any, però aquest any a priori està més difícil, però lluitarem fins al final. No dubteu que lluitaré, el Marc és el mateix".

stats